Facebook arata interes…

O stire legata de principalul jucator din randul retelelor de socializare (Facebook), ne aduce la cunostinta faptul ca acesta intentioneaza sa achizitioneze Opera. Un browser, nu foarte cunoscut, intr-o piata dominata de Chrome si Firefox, insa cu un numar total de 200 de milioane de utilizatori, in mare parte smartphones.

Inca de cand a fost listat la bursa (Facebook-ul), imi “suiera” un gand, cum ca urmatorul pas ar fi intrarea pe piata browserelor, insa din pacate nu am “imortalizat” aceasta presupunere printr-un articol, asa ca raman cu a mea presupunere, fara a confirma acest lucru.

Produs dezvoltat de norvegienii de la Opera Softare inca din 1994, cu o vechime considerabila pe piata, este de asteptat ca aceasta achizitie sa fie una pozitiva.

Mutarea pe care vrea sa o faca Facebook este pe cat de previzibila pe atat de buna, pentru ca intr-o piata unde Mozilla si Google se lupta pentru prima pozitie, indicat este sa reinventezi un produs existent, decat sa incepi ceva de la 0. Iar ca un plus pentru aceasta cursa, va fi intentia de a intra si pe piata Smart TV.

In cele ce urmeaza asteptam cu totii o discutie oficiala, sau o suma de achizitie pe cat de interesanta pe atat de realista!