Facebook Marketplace – serviciul pe care nu il asteptam atat de repede

Facebook si-a inceput saptamana in glorie. Luni, faimoasa companie, a lansat “Marketplace”, un fel de rival direct pentru Craiglist.

Ca sa intelegeti mai bine, Craiglist e un fel de Ebay sau, daca revenim pe taramuri mioritice, un fel de Olx/Okazii.

In concluzie, Facebook incepe si comertul digital.

Din pacate, bunele intentii ale companiei nu au fost luate prea mult in serios de o serie de “vanzatori” aparte. In scurt timp au aparut o multitudine de anunturi dubioase.

Facebook Marketplace a devenit locul de unde iti puteai cumpara cu usurinta o arma, droguri, animale de companie “exotice”, servicii pentru adulti si chiar copii.

marketplace

                                                                        sursa imaginii: bbc.com

Unul dintre cele mai interesante anunturi fiind un cel al unui barbat care isi vindea prietena gravida pentru suma de 400 dolari.

Se pare ca o serie de probleme tehnice pe care le-a avut aplicatia au fost cele care au permis aparitia acestor anunturi care incalca in mod evident politica Marketplace.

Oricat de mult vor fi filtrate anunturile, cu siguranta ca, din cand in cand, vor mai exista si unele care vor incalca reglementarile impuse de Facebook.

Partea buna este ca Facebook Marketplace incurajeaza vanzarile companiilor mici, ceea ce e un lucru extrem de bun.

In momentul in care va aparea si in Romania, Olx si Okazii vor avea ceva concurenta. Astept cu nerabdare lansarea si pe .ro.

sursa imaginii