Femeia, fiinta de langa noi care ne facem viata ceva mai interesanta!

In urma cu cateva zile am sarbatorit Femeia, cu toate formele si personalitatile ei. Am evitat sa scriu, nu pentru ca sunt misogin, ci pentru ca nu am considerat a fi vital. Apoi, pe masura ce zilele au trecut, am realizat ca si asa femeile “sufera” atat de mult, incat voi scrie cateva randuri despre Ele.

Stiti si voi ce inseamna efectiv ziua de 8 Martie, nu-i asa?! Incercarea femeilor de a fi egale, lupta pentru a fi recunoscute. De-a lungul anilor, femeile au avut mult de suferit de pe urma religiei, a barbatilor care au decis ca ele sunt bune doar sa fie mame, femei de serviciu si/sau bucatarese.

Oricat de mult ar fi evoluat societatea, chiar si anul acesta, 2018, femeile “sufera” oarecum de aceleasi discriminari. Mare parte din aceste probleme sunt cauzate de barbati. Incepand cu barbatii din jurul lor si continuand cu cei pe care ii cresc si asa mai departe.

Femeia ne completeaza viata, chiar daca nu vrem sa recunoastem asta!

Sunt multe tipuri sau tipologii de femei, asa cum este normal. Avem femeia amazoana (cea puternica, inteligenta, responsabila), femeia sensibila (romantica, creativa, spirituala), femeia misterioasa (cea care se va “mula” dupa nevoile fiecarui om in parte) sau femeile mame (cele care se vor pune pe ele pe ultimul plan si vor incerca sa faca doar bine).

Nu mi se pare corect sa incadrez femeile doar in aceste tipologii, sunt mult mai multe. Pana la urma fiecare om este diferit. In fiecare femeie se regaseste cate ceva din caracteristicile de mai sus si inca ceva in plus.

Trebuie sa intelegem ca viata este despre echilibru. Nu am putea trai fara sa avem o femeie langa noi sau daca am putea nu ar mai fi atat de interesant. Trebuie sa invatam sa le apreciem, cu bune si rele. Pentru ca nici noi, barbatii, nu suntem perfecti.

sursa imaginii: http://bit.ly/2FsPQWh