Fenomen meteorologic rar in capitala!

Luna Noiembrie a inceput frumos, cel putin in capitala. Vremea este frumoasa, iar un fenomen meteorologic care apare destul de rar cu siguranta ne va aduce zambetul pe buze. Cel putin mie asta mi s-a intamplat!

Cu toate ca ne aflam la mai bine de 100 de kilometri de Muntii Carpati, in aceste zile senine de toamna putem sa-i admiram in intreaga lor splendoare. Tocmai din capitala. Stiu, pare greu de crezut!

Tot ce trebuie sa facem este sa ne urcam pe o cladire inalta. Cei care au rau de inaltime sa fie atenti, la fel si copiii – sa nu ii lasati nesupravegheati! As vrea sa ii avertizez si pe cei care au probleme in ultimele zile, sa nu cumva sa existe tendinte sinucigase.

Conditiile necesare pentru ca sa putem observa muntii este ca cerul sa fie senin si densitatea aerului sa fie ridicata. Este un fenomen care apare doar in timpul sezonului rece (adica toamna si iarna).

Zilele astea putem vedea Muntii Carpati din capitala!

O sa incerc sa urc zilele acestea pe acoperisul blocului (prima data trebuie sa obtin aprobare) in speranta ca o sa pot sa vad si eu fenomenul. Pana atunci imi delectez privirea cu imaginile deja postate in mediul online. Am inteles ca fenomenul este vizibil din centrul orasului.

Frumusetea peisagistica a tarii noastre reuseste inca sa ne impresioneze, chiar si pe cei mai pretentiosi dintre noi. Nu trebuie sa uitam ca uneori sa incurajam si turismul local si sa acordam si tarii noastre o sansa nu e ceva imposibil. Pana la urma avem ce vedea.

Nu multe tari se pot “lauda” cu un relief variat si cu peisaje care de multe ori iti pot “taia respiratia”. Haideti sa fim, macar din cand in cand, romani, orientati spre iubirea de patrie! Nu e asa de rau, zic!

sursa imaginii: http://bit.ly/2lHH6Cb