Fidel Castro a murit de Black Friday!

In data de 13 august 1926 se naste unul dintre cei mai “controversati” politicieni ai lumii, Fidel Alejandro Castro Ruz. Revolutionarul cubanez a fost cel care a transformat Cuba in primul stat comunist din emisfera vestica si a ajuns sa fie unul dintre cei mai “vanati” politicieni din istorie.

Ca sa intelegem cat de mult se dorea eliminarea lui Fidel Castro, trebuie doar sa stim ca in cei 49 de ani cat s-a aflat la putere, in numele lui au fost inregistrate 638 de atentate. Puteti urmari si filmul “638 Ways to kill Castro” aparut in anul 2006.

Castro este cunoscut pentru numeroase realizari ca si om politic, unele dintre acestea fiind aspru judecate de unii si apreciate de altii. Dar, cine sunt eu sa judec viata sau mentalitatea cuiva!

A inregistrat un Record Guinness pentru “Cel mai lung discurs”

Ceea ce mi se pare senzational este faptul ca Fidel Castro detine un record (inregistrat in Guinness) pentru Cel mai Lung Discurs cu o durata de 4 ore si 29 minute (in anul 1960 – 29 septembrie), discurs sustinut la ONU. Si acesta nu este cel mai lung discurs al omului politic. Cel mai lung discurs al sau a fost cel din anul 1986, in capitala Havana, care a durat 7 ore si 10 minute.

Cat de mult sa-ti placa sa vorbesti? Si sa o faci si corect, coerent, argumentat, inteligent! Ce mai! Mare om (din acest punct de vedere)!

Daca vreti sa cititi pe scurt biografia lui Fidel Castro puteti intra pe Wikipedia (aici) si va puteti documenta. Pe scurt a dezvoltat invatamantul si sanatatea in Cuba, cu toate ca a distrus legaturile diplomatice cu SUA si le-a sustinut pe cele cu URSS.

Am scris despre Castro pentru ca ieri, 25 noiembrie, acesta a incetat din viata la varsta de 90 de ani.

O parte din cubanezi plang moartea fostului lor presedinte, in timp ce altii o sarbatoresc!

Am observat ca destul de multe nume importante pentru omenire, ma refer acum strict la oamenii politici (cum ar fi fostul presedinte grec Konstantinos Stephanopoulos, Printul Mikasa al Japoniei), au trait foarte mult. Sa cunoasca oare fostii comunisti, dictatori si asa mai departe, secretul unei vieti lungi si prospere?!

Unii dintre cubanezi se bucura de moartea fostului lor presedinte, cu toate ca acesta a renuntat oficial la putere in favoarea fratelui sau in anul 2008. Cei care se bucura sunt cubanezii care si-au parasit tara, cum ar fi comunitatea din Miami care a iesit aseara in strada sa sarbatoreasca moartea fostului presedinte.

Pare o ironie moartea controversatului om politic tocmai in ziua de Black Friday! Ce parere aveti?

sursa imaginii