Franz Ferdinand o poveste de viata destul de infricosatoare

Astazi voi scrie despre Franz Ferdinand. Nu povestea lui de viata, cat despre lectia pe care o avem de invatat tocmai despre viata.

Daca va amintiti din cartile de istorie, Primul Razboi Mondial a inceput pentru ca cineva a fost asasinat. Acel cineva este tocmai domnia sa Franz Ferdinand al Austriei.

Acesta este cel care urma sa urce pe tronul puternicului imperiu al Austro-Ungariei. A fost omorat in Sarajevo, in iunie 1914.

Viata unui singur om poate influenta viata a milioane de persoane

Evenimentul a declansat un conflict de mari dimensiuni intre cele mai mari puteri ale lumii. Si astfel, pana in anul 1918 a fost razboi.

Cati oameni au murit in aceasta perioada? Multi, mult prea multi. Mai exact, 9 milioane de soldati si circa 7 milioane de civili. Adica 16 milioane de persoane, aproape populatia unei tari.

Ce trebuie sa mai stim despre cel asasinat? Ei bine, acesta era un vanator aprig. In acea perioada legile nu erau foarte “stricte” si mai ales cei din familii nobile, bogatii, puteau vana tot ce-si doreau.

Ei bine, Franz Ferdinand a omorat aproape 275.000 de animale. Mult, nu-i asa?!

Si nu este o poveste specifica vanatorilor/pescarilor, care-si “umfla” numarul trofeelor. Doar in castelul acestuia din Cehia pot fi numarate 100.000 de trofee.

Cruzime si violenta

In plus, in fiecare palat pe care l-a avut si in fiecare locuinta, Ferdinand si-a lasat cateva trofee. Isi nota detaliat fiecare prada din cadrul fiecarei vanatori.

Planul acestuia era sa omoare zilnic peste 2000 de animale. Putea face acest lucru pentru ca majoritatea “prazii” era constituita din pasari, care erau directionate catre el tocmai de cei alaturi de care vana.

Sa nu credeti insa ca doar pasari omora. A ucis chiar si un elefant, ursuleti koala sau ursi grizzly, canguri, tigri, chiar si veverite.

Era un om violent, un criminal. Asa era descris de majoritatea celui care il cunosteau, chiar si de catre membrii familiei.

Cu toate acestea, Franz Ferdinand si-a trait viata asa cum si-a dorit, fara rezerve. Iar din cauza asasinarii lui au murit milioane de oameni inocenti.

sursa imaginii: https://nws.mx/2JmHAJk