Gandirea pozitiva: cea mai buna alegere, de fiecare data!

Am scris in ultimul articol despre cat de important este psihicul pentru calitatea vietii. Pe scurt, in functie de cum gandesti, te si simti.

Probabil o sa ziceti ca nu poti sa gandesti pozitiv atunci cand te simti rau. Stiu, asa este! Am testat-o pe propria piele in ultima saptamana. Mai mult decat a fost necesar.

Dar … stiti si voi ca totul se completeaza in acest univers. La nivel material sau spiritual. In fiecare rau e si ceva bine si invers. Yin si Yang sau cum vreti sa ii ziceti.

Este insa foarte greu sa poti face asta. Iti va parea imposibil la inceput.

Gandirea pozitiva nu e imposibil de atins

Sa va dau un exemplu care functioneaza, oarecum, de multe ori, in cazul meu.

Cand ai dureri, insuportabile, alege sa “fugi” cu mintea intr-un “safe place”. Incearca sa te indepartezi de conditia ta din prezent.

Alege o amintire frumoasa din trecut. Sau proiecteaza-ti cel mai frumos vis. Imagineaza-ti ca esti acolo sau ca faci ceva care inseamna pentru tine fericirea suprema.

Nu va functiona din prima incercare. Si nici nu vei uita de durere. Insa o minte fericita, pozitiva, va putea sa lupte ceva ceva mai usor cu durerea.

Daca alegi sa te gandesti doar la ce te doare vei realiza ca suferi si mai mult. Oricum vei depasi momentul, intr-un fel sau altul.

Viata poate fi mai usoara

Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru a ne relaxa si a ne forta sa gandim pozitiv.

Fie ascultam muzica preferata. Fie mancam ceva bun sau facem un lucru care ne place. Meditam sau ne inconjuram de oameni dragi noua.

Indiferent de alegere, trebuie sa ne dorim un singur lucru. Sa fim fericiti cat mai mult timp posibil. Chiar daca ne va fi greu sau vom considera ca nu avem motive suficient de temeinice.

Pana la urma fericirea vine din lucruri simple, trebuie doar sa le privim si sa le acceptam in viata noastra. E atat de simplu si totusi atat de complicat de cele mai multe ori.

sursa imaginii: https://bit.ly/2KgGX04