Ganduri despre viata … cat de greu este sa ne schimbam

Sunt lucruri in viata pe care nu le poti schimba, oricat de mult ai incerca. Iar un astfel de “lucru” este caracterul, personalitatea.

Poti sa iti doresti si sa incerci ani de zile si sa nu ajungi acolo unde vrei. Atat de puternic ramane imprimat un anumit fel de a fi, incat oricat ne cizelam si oricat de mult incercam, nu reusim.

Uneori nici nu ne dorim asta suficient. Pentru ca ajungem sa credem ca noi suntem asa cum trebuie, nu gresim cu nimic si nimanui.

Cand nu crezi ca trebuie sa schimbi ceva, nici nu vei reusi, pentru ca nu ai de ce. Dar cum ajungi sa realizezi ca ar trebui sa schimbi ceva din modul tau de a fi?

Despre viata … ganduri

Probabil atunci cand ajungi intr-o comunitate in care iti doresti sa fii. Intr-un grup profesional sau personal. Atunci cand incerci sa te integrezi si iti doresti sa fii acceptat.

In acel moment realizezi ca anumite trasaturi de caracter “iti stau in cale”. Fie sunt dezaprobate, fie sunt discutate sau doar evitate.

Schimbarea este buna. Mai ales atunci cand vine vorba despre schimbarea in bine a caracterului. Cu toate ca este probabil cel mai dificil lucru pe care il vom face.

Anumite aspecte se schimba greu

Daca te analizezi “la rece” si realizezi ca anumite reactii, gandiri, nu iti plac, atunci incearca sa le schimbi. Afla cauza care le-a produs.

Incearca sa eviti cauza, iar daca nu poti incearca sa iti schimbi perspectiva. Poti sa-ti influentezi gandurile in legatura cu acea cauza si in acest fel sa nu te mai influenteze in aceiasi maniera.

Nu va fi usor, va fi extrem de dificil. Stiu pentru ca la asta lucrez si eu, de ani de zile. Uneori ma dau batut, alteori am impresia ca am reusit – dar de fapt nu. Important este ca sunt pe acest drum si nu intentionez sa ma dau batut.