General Motors a vandut Opel catre PSA

Inaintea Salonului Auto de la Geneva care va incepe maine, 7 Martie, pe piata auto din Europa au loc cateva schimbari majore.

Se pare ca General Motors a renuntat la toate operatiunile auto de pe batranul continent (Europa), renuntand si la marca Opel (dupa ce renuntase deja la Chevrolet).

Marca Opel alaturi de toate operatiunile financiare din Europa au fost vandute catre grupul francez PSA (Peugeot Citroen) pentru suma de 2,2 miliarde euro.

Si astfel, prin aceasta tranzactie, grupul francez PSA (cota de piata 16,8%) devine al doilea constructor din Europa, dupa grupul Volkswagen (cota de piata de 24%).

Ramane sa vedem care va fi strategia pe care PSA o va aplica pentru marca Opel, pentru ca in ultimii ani Opel nu a mai generat profituri pentru General Motors.

Se va incerca gasirea unor puncte comune intre Opel, Peugeot si Citroen, astfel incat cheltuielile de productie si dezvoltare sa fie impartite.

Partea buna este ca cele 3 branduri au modele concurente pentru aceleasi segmente de piata, iar marca Opel va ramane in continuare una germana destinata celor care nu sunt interesati de marcile franceze.

De-a lungul timpului am condus diferite tipuri de masini, cele mai multe modele vechi. Fiind agent de vanzari am condus de la Tico pana la Fiat Doblo, si asta doar in primul an. Am experienta cu masini care au ca si an de fabricatie 1996-2009.

Pana acum am condus atat, Peugeot (106, 206, 306), cat si Citroen (C4) si Opel (Astra, Vectra). Dintre toate, Opel Vectra a fost preferata mea, ca si fiabilitate si confort, a fost si prima mea masina personala.

In acea perioada, cu bugetul pe care il aveam, a fost cea mai buna alegere pe care o puteam face. Marcile franceze sunt destul de costisitoare atunci cand vine vorba de intretinere, aveti mare grija cand alegeti o masina din aceasta gama.

sursa imaginii: http://bit.ly/2lOnNSs