Ghid de vacanta Bulgaria

Bulgaria, tara aflata in inima Balcanilor, cu capitala la Sofia, ofera o sumedenie de posibilitati pentru turistul care hotaraste sa petreaca o vacanta aparte pe acest teritoriu, unde ar putea ramane cu amintiri incantatoare si distractive. De aceea, in acest articol, veti descoperi secretele unei vacante de vis in aceasta tara, precum locurile care merita sa fie vizitate si cum ar trebui sa profitati din plin de fiecare zi petrecuta in aceasta zona.

Un punct turistic important in Bulgaria, poate fi statiunea de schi Bansko, situata pe versantul estic al masivului Pirin, iar sezonul de schi dureaza, aici, din decembrie pana in luna mai. Aceasta statiune aduna anual milioane de turisti pasionati de acest sport al iernii, veniti din toata lumea. In acest loc, turistii se pot bucura de un peisaj stralucit, de diferitele facilitati oferite de aceasta zona si investitiile care au facut ca aceasta statiune de schi sa castige reputatia rezistenta de care dispune in ziua de astazi.

O alta zona importanta, din centrul Balcanilor, este statiunea turistica Albena, un loc minunat aflat pe tarmul Marii Negre, care ofera fiecarui turist ceea ce isi doreste, incepand cu sporturile de apa (yacht, scutere de apa, jet ski) si pana la sporturile individuale (calarie, bowling, tenis, golf). In imediata vecinatate a acesteia se poate admira Rezervatia Naturala Baltata, o imbinare deosebita intre padure exotica si mare.

In Albena, va puteti bucura de o multitudine de varietati, oferite de restaurantele cu specific bulgaresc si nu ar trebui evitate localurile precum Slavyanski Kut sau Picnik Orheite. Daca va plac mancarurile cu specific pescaresc, puteti sa va delectati cu ele in incinta Ribarska Hisha.

Daca ajungeti prin nord-vestul Bulgariei, in orasul Belograd, puteti vizita Stancile din Belogradchik, care sunt un fenomen natural cu o varsta aproximativa de 200 milioane de ani, iar datorita formelor ciudate pe care le au, acestea au diferite nume, cele mai vizitate fiind Rider Horse, Maiden, Adam si Eva. Un alt punct turistic important din acest oras este Cetatea Belogradchik, situata in apropiere de regiunea de pietre si care a avut un rol meritoriu in apararea orasului timp de secole.

Un alt punct turistic important al tarii poate fi Moscheea Dzhumaya, una dintre cele mai vechi constructii religioase otomane din Balcani, avand influente din tehnicile arhitecturale bizantine si bulgare. Ea este o cladire care se diferentiaza cu totul de restul moscheelor din Bulgaria, deoarece aceasta face parte din asa-zisele moschei multi-cupole, avand noua domuri acoperite cu foi de plumb, iar interiorul ei este decorat cu ornamente florale, picturi murale impletite cu medalioane ce fac referire la Sfantul Coran.

Asadar, va recomandam sa vizitati Bulgaria si sa profitati de tot ce are ea de oferit din punct de vedere turistic, deoarece, in mod sigur, veti avea ce admira.

Fie ca alegeti muntele, litoralul bulgaresc sau orasele turistice din aceasta tara, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va rezervati hotelul la care va veti caza. Pe site-ul agentiei de turism VIAROMANIA gasiti o sumedenie de oferte pentru Bulgaria 2013 pe care le puteti rezerva atat online cat si telefonic beneficiind de asistenta si consultanta din partea agentilor de turism cu experienta. Concediu placut tuturor!