Google risca amenda record din partea UE

In urma cu mai putin de o luna scriam despre faptul ca Apple Music are o concurenta acerba in Spotify si ca acestia (directorul diviziei Apple Music – Jimmy Iovine) se “lupta” din greu cu pirateria.

Apple Music nu este oferit gratuit, asa cum este Spotify, iar acest lucru a determinat ca diferenta dintre cele doua servicii sa fie uriasa (mai bine de 50%).

In urma cu cateva luni, Spotify a anuntat ca are 50 de milioane de abonati care platesc serviciul Premium, iar in urma cu doar cateva zile, Apple Music a anuntat ca are 27 de milioane de abonati.

Pentru a le “da peste nas”, cei de la Spotify au anuntat ca au depasit pragul de 140 milioane de utilizatori activi pe luna. Din pacate acesti abonati ai Spotify se “bucura” si de reclamele atat de enervante!

O alta stire importanta, de aceasta data din partea Google si “relatia” lui delicata cu Uniunea Europeana, este data de faptul ca risca o amenda record.

Se pare ca in ultimii sapte ani Uniunea Europeana a atras atentia in repetate randuri companiei americane asupra “abuzurilor” pe care le face pe continentul nostru.

Avand o pozitie dominanta pe piata mondiala, Google (Google Search, Google Adsense/Adwords, Android) a abuzat in oferirea serviciilor pe piata europeana, motiv pentru care UE doreste sa fie platita o amenda record.

Pana acum compania Intel a platit cea mai mare amenda, in urma cu cativa ani, in valoare de 1,06 miliarde euro, iar acum UE isi doreste ca amenda Google sa fie si mai mare. Un fel de “invatatura de minte”.

Ramane sa vedem daca Google va primi o palma mica peste “botic” de la UE sau nu!

sursa imaginii: http://bit.ly/2sAtziq