Greselile pe care le facem ne invata ce trebuie sa stim

Invatam din greselile pe care le facem. Si de multe ori in viata ajungem sa repetam greselile pe care le-am mai facut. De ce?

Pentru ca uneori consideram ca nu este aceiasi situatie si speram ca vom obtine un alt rezultat final.

Sunt cateva domenii in care am ajuns sa nu mai repet greselile facute. Dar ca sa ajung aici am trecut prin multe “repetitii”.

Va amintiti ce ne invatau profesorii comunisti? “Repetitia e mama invataturii”. Ei bine, in anumite domenii si situatii chiar e.

Astazi vreau sa scriu cateva sfaturi, pe care le consider utile, despre aspectele de care trebuie sa tii cont cand iti cumperi o masina.

Greselile sunt “mama invataturii”

De-a lungul anilor am condus multe masini. Cele mai multe nu mi-au apartinut. Din tata mecanic si pasionat de tot ce inseamna masini, am ajuns si sa contribui la cumpararea multor masini. Care si acestea nu mi-au apartinut.

Personal am avut doar 3 masini si asta in ultimii 6-7 ani cu aproximatie. De condus am condus cam orice, de la dubite si pana la Tico.

Cutii manuale, cu sau fara servo-directie, cu sau fara frane, functionale sau mai putin functionale, seria 7 de la BMW penultimul model. Am condus de toate, nu cred ca este firma producatoare de masini. Exceptie facand cele foarte scumpe.

Cand mi-am cumparat masini sau cand am cumparat pentru altii am invatat cateva chestii. Din pacate pe pielea mea si de asta vreau sa scriu aici, ca sa nu o patiti si voi.

Eu nu mai cumpar masini din Romania, daca le cumpar second-hand. Nu exista sa faci diferenta dintre bisnitar si vanzator normal, decat daca cunosti persoana. Iar riscurile sunt prea mari.

Alegerile pe care le faci conteaza

In plus, o masina rulata pe drumurile infecte din tara si cu mentalitatea romanului de “schimb uleiul cand e marmelada”, nu e de dorit.

Sunt foarte atent la buget. Imi fac o lista cu ceea ce-mi doresc ca si dotari si cu banii pe care ii am. Pentru ca tot timpul depasesc, incep sa exclud dotarile care tin de comfort.

Cand gasesti o masina incearca sa astepti. Uneori risti, alteori castigi.

Intereseaza-te foarte bine cat te-ar putea costa schimburile uzuale si tine cont de kilometrii pe care ii are. Pe forumuri gasesti cam pe la cate mii sau zeci de mii pica cate o piesa scumpa, cam pe la toate masinile.

Rabdare si research.