Guma de mestecat si mucurile de tigara

Reciclarea este importanta, nu atat pentru noi, cat pentru generatiile urmatoare. Astazi voi scrie despre guma de mestecat si mucurile de tigara. Reciclarea acestora este foarte importanta si de un real ajutor pentru siguranta si longevitatea planetei. Nu, nu sunt canadian.

Guma de mestecat este de ajutor pentru psihicul nostru. Ne ajuta sa ne concentram si uneori chiar si sa scapam de dependente, de tipul fumatului.

Reciclarea gumei de mestecat

Dar guma de mestecat polueaza, aproape la fel de mult ca si mucurile de tigara. Motiv pentru care, trei organizatii (Iamsterdam, Gumdrop si Explicit Wear) au decis sa recicleze aceasta guma de mestecat.

In Amsterdam in fiecare an 1,5 milioane de kilograme de guma de mestecat sunt gasite pe strazile sau trotuarele din oras.

Si cum au folosit aceasta guma de mestecat reciclata, probabil va intrebati. Ei bine, au realizat incaltaminte sport.

Colectia se gaseste sub numele de Gumshoe si este facuta 20% din guma reciclata. Se foloseste cate un kilogram de guma de mestecat pentru 4 perechi de pantofi.

Pretul unei perechi de incaltaminte sportiva va fi de 190 euro, iar colectia apare in luna iulie, anul curent.

Cat de importanta este reciclarea mucurilor de tigara

Daca tot am amintit in randurile de mai sus cat de mult polueaza mucurile de tigara, haideti sa aflam si o veste buna despre acestea.

Din mucurile de tigara reciclate se pot fabrica paleti sau mobilier de mici dimensiuni. Iar o companie recicleaza deja in medie 20-30000 de mucuri de tigara pe zi, doar din unele orase din Franta.

In orasul Waterloo, municipalitatea va colabora direct cu aceasta companie si va ajuta la colectarea mucurilor de tigara. Din acest motiv s-au montat in spatiile publice stalpi speciali, care permit doar aruncarea mucurilor de tigara.

Sa nu uitam ca doar un singur muc de tigara poate polua pana la 500 litri de apa.

sursa imaginii: https://bit.ly/2KmY5lx