Hai sa “pacanim”!

Ghici ghicitoarea mea: “Colorate, agitate, de barbati agreate/ Daca vrei sa castigi bine trebuie sa bagi buline”.

E prima mea ghicitoare, nu ma judecati prea aspru. In cazul in care raspunsul ghicitorii mele va sta “pe limba”, ar trebui sa stiti ca este vorba despre celebrele pacanele sau pentru a adopta denumirea oficiala: jocuri de tip slot-machine. Cu siguranta ati vazut cel putin o data in viata un astfel de aparat, poate unii dintre voi au si apasat cu frenezie butoanele “unsuroase” ale aparatelor care au spulberat visurile multor persoane.

Personal nu am incercat acest tip de adrenalina pana in momentul de fata, o singura data am incercat un joc de noroc dar nu de acest tip. Inteleg tipul de nebunie care iti poate intuneca gandirea rationala, insa consider ca depinde si ce fel de om esti. Nu stiu cati dintre voi stiu faptul ca aceste jocuri aduc castiguri uriase celor care le detin si chiar si statului roman. Conform unor studii efectuate aceste jocuri contribuie cu 0,6% la Produsul Intern Brut (PIB), iar circa 0,5% din salariatii tarii noastre activeaza in acest domeniu.

Asadar, daca ar fi sa dispara, trebuie sa recunoastem ca economia noastra ar avea destul de mult de suferit. Se pare ca un grup de 100 de parlamentari au lansat o initiativa prin care acest tip de jocuri ar trebui sa functioneze legal doar in cazinouri si in agentiile Loteriei Romane. Dorinta acestora este sa reduca cazurile de violenta domestica si de dependenta de jocuri de noroc, dar si sa protejeze minorii care devin tot mai des “victime” ale reclamelor “luminoase” intalnite la fiecare colt de strada.

Care vor fi rezultatele finale, daca aceasta initiativa se va concretiza si in ceva “palpabil”, ramane sa aflam in viitorul apropiat. Parerea mea este ca nu se va schimba nimic, pacanelele vor continua sa “pacaneasca”, sa fim seriosi, evaziunea fiscala este prea mare la acest nivel pentru ca sa dispara o “vaca” atat de buna de “muls”. Voi ce parere aveti?