Holiday-Trip

La multi ani! (cu accent de Mircea Solcanu) Ce faceti? Pareti cam balonati! Sa fie de la sarmalele si caltabosii pe care i-ati ingurgitat de sarbatorile din care, cu pasi grei, am iesit. Pentru cei care si-au petrecut aceste minunate sarbatori in sanul familiei, imbalsamati de aroma de cozonac si scortisoara, nelipsind mirosul de usturoi din raciturile facute de mamele care inca respecta traditia, mult respect!

Cum v-ati petrecut trecerea dintre ani? Unii cu mana prin prajituri, altii cu mana prin zonele intime ale partenerilor de sex opus, sper, iar altii la km distanta de tara noastra iubita, printre care ma numar si eu, un patriot inrait, iubitor de folclor si cultura romananeasca. Daca va intrebati la ce distanta ma aflam, la trecerea dintre ani, de tara noastra draga, pai, exact 3.282 km pe ruta efectuata de noi, cu mici modificari.

Inainte de a pleca, multi ziceau ca suntem nebuni pentru ca facem atatia km, cand puteam merge la munte, in Austria sau alte locatii mai apropiate noua, ei, ce sa faci mai pleaca omu’ de nebun prin lume, isi asuma riscuri pe care nu le constientizeaza pana cand nu se afla in fata lor, respectiv moarte, pericol de accidente de natura diversa, s.a.m.d.. Dar toate, zic eu, au meritat, niste privelisti, orase, statui, o cultura si obiceiuri nemaintalnite. O sa postez si cateva poze pe care le-am realizat in diversele locatii prin care am poposit. Desigur ar fi multe de spus despre minunatele tari nordice in care iti miroase a influenta Americana sau Canadiana, bineinteles intr-un sens bun. O lume rece de la vreme si calda de la oameni, orase dezvoltate in lipsa dictatorilor si a comunismului, ce sa mai, o alta Europa, o sora geamana cu care impartaseste doar acelasi tarm, nu si aceleasi caracteristici.

Sate care imbratiseaza secolul 21, si tot ce ne ofera acesta, oameni ce imbratiseaza o limba comuna, si in acelasi timp toata tehnologia aferenta anului in care ne aflam. Ce sa mai, am ramas complet impresionat de tot ce inseamna Nord!
Urmeaza si o parte care nu m-a impresionat de loc, ba chiar m-a saracit, ati ghicit, este vorba de bani. Au niste preturi care te fac sa iti doresti sa te intorci in tarile centrale, respectiv un pachet de tigari 12 euro. Haaa! Mda, si lista e foarte lunga. Dar totul este facut cu un scop, nu are rost sa va explic, va prindeti voi, sper! Una peste alta a meritat absolut fiecare banut cheltuit!