Ieri a avut loc “Marsul pentru Viata”

Ieri, 25 martie 2017, a avut loc o noua manifestare de tipul “Marsul pentru Viata” organizata de catre Coalitia pentru Familie.

Manifestarea a avut loc in capitala si in alte 280 de orase de pe teritoriul tarii noastre si din Republica Moldova. Scopul acestei manifestari este lupta impotriva avortului si asa-zisul drept la viata.

Numarul avorturilor in tara noastra a crescut considerabil dupa caderea regimului comunist. Stim deja ca in perioada comunista era foarte greu ca femeile sa faca avort, deoarece era ilegal.

Atunci fiecare femeie trebuia sa pastreze sarcina, chiar daca afla ca poate avea grave probleme fizice sau psihice, ea sau copilul. Era foarte greu (aproape imposibil) sa obtii pe cale legala avortul.

Marsul pentru Viata si lupta impotriva avorturilor

In Romania postcomunista avorturile au venit ca o “gura de aer proaspat”. De atunci milioane de femei au apelat la aceasta metoda pentru a renunta la copilul nedorit. In anul 1990 in tara noastra au fost facute peste un milion de avorturi.

Organizatorii acestui mars nu sunt impotriva avortului, pentru ca exista si situatii in care acesta este necesar, ei isi doresc doar ca femeile sa nu mai renunte atat de usor la sarcina din motive “frivole”.

Sunt foarte multe cazuri de tinere care raman insarcinate la varste “fragede” doar pentru ca le lipseste educatia sexuala. Sunt si mai multe cazuri de femei obligate de familie, in special partener/parinti, sa renunte la sarcina doar pentru ca le lipseste “educatia”.

Nu vreau sa imi exprim parerea in legatura cu acest mars, pentru ca e si una pozitiva si una negativa. Eu deja consider ca se “inmultesc” prea mult doar cei care nu sunt atat de “capabili intelectual”, ceea ce e o mare problema.

Mi-a placut in mod special declaratia Mitropolitului Clujului (Andrei Andreicut) care si-ar dori ca fiecare tanara familie din tara noastra sa faca cate trei copii, pentru a nu se prabusi demografic tara. Domnia Sa isi doreste ca unul dintre acesti copii sa fie al mamei, celalalt al tatalui si ultimul al tarii si bisericii. Ce?!

Influenta Bisericii Ortodoxe

Trecand peste “Marsul pentru viata” de ieri, nu pot sa nu amintesc despre un preot din orasul Craiova care este in top CEO ai BOR.

Acesta a tiparit mai multe brosuri pe care le-a lasat in cutiile postale ale credinciosilor. In brosuri preotul isi anunta enoriasii ca a marit taxa pentru biserica (la 50 de lei) si ca in acest pachet primesc “gazduire” gratuita a sicriului in capela bisericii (in caz de deces) si un acatist pentru sanatate gratuit. Ce?!

Pentru doar 20 de lei in plus credinciosii din Craiova vor fi mai sanatosi (pentru ca … acatist) si vor fi “cazati” gratuit in capela.

Un adevarat om de afaceri acest reprezentant al bisericii ortodoxe, nu-i asa!?

sursa imaginii: marsulpentruviata.ro