Ikea sa folosit de detinuti

Numele Ikea este unul cu rezonanta mare in domeniul retail, atat pentru rulajul efectuat la nivel global in ultimii ani cat si ca numar de angajati, fiind unul dintre marii sustinatori ai bugetelor statelor unde isi desfasoara activitatea.

E uite ca acest lucru nu este de ajuns. Recent postul suedez SVT a publicat informatii care nu aduc tocmai o impresie buna pentru brandul suedez, respectiv o colaborare intre Ikea si politia secreta STASI in anii 70 80, prin care produsele comercializate de Ikea erau fabricate in penitenciare si lagare, astfel ca cel mai mic cost de productie inregistrat de Ikea de a lungul anilor a fost cel din aceea perioada.

In plus postul mai sus mentionat a prezentat si un documentar in cursul anului trecut, prin care prezinta actiunile executate de Ikea si legatura dintre aceasta companie si politia est-germana.

Si mai ciudat este faptul ca exista si un fost gardian al unei inchisori mentionate in actele prezentate, care declara ca productia mobilei era una dintre activitatile des intalnite in respectiva inchisoare.

Insa un rezultat final pentru aceste informatii inca nu este cunoscut, respectiv Ikea neaga aceasta declaratie si contesta sursa ca fiind una reala.