In curand scapam de grija mersului la dentist

Alzheimer este o boala a creierului, mai exact o afectiune degenerativa progresiva (conform wikipedia) prin care persoanele in varsta incep sa-si piarda functiile de cunoastere, capacitatea intelectuala si in timp se ajunge la dementa.

Este o boala care afecteaza persoanele in varsta si care are ca principal simptom pierderea memoriei.

Am cunoscut o singura persoana care avea aceasta boala si pentru familie nu era deloc usor. Cineva trebuie sa aiba in permanenta grija de un astfel de bolnav, pentru ca este instabil psihic si isi pune viata in pericol fara sa constientizeze asta.

Unele efecte secundare ale medicamentelor sunt utile!

Din fericire, cautandu-se “leac” pentru aceasta boala, a fost creat un medicament (Tideglusib) care are ca “efect secundar” umplerea cavitatilor dentare. Mai exact, acest medicament ne ajuta sa ne reparam dintii fara sa apelam la dentist.

Celulele stem din pulpa maselelor sunt stimulate si astfel dentina este produsa si dintii sunt reparati. Pana in prezent procedura a fost testata doar pe soareci, dar pentru ca medicamentul este deja testat clinic pentru boala Alzheimer probabil nu va mai dura mult timp pana cand vom spune “Adio!” vizitei la dentist.

Ar fi o noutate in acest domeniu, dar probabil un tratament costisitor care va avea cateva interdictii in utilizare! Ramane sa vedem cat de mult evolueaza medicina in acest domeniu.

Aveti grija de sanatatea dintilor vostri!

Intre timp, pentru ca noi romanii avem o mare problema cu spalatul pe dinti si mersul la dentist, va recomand sa aveti grija de sanatatea dintilor vostri.

Este mult mai simplu sa prevenim, decat sa tratam! Un detartraj si un control anual, la fel ca si tratarea celor mai mici carii este mult mai ieftin decat o coronita sau un implant.

Daca am merge regulat si daca am avea grija de dintii nostri, nu am ajunge sa ne fie frica ca dentistul este mai scump decat “rata la casa”.

sursa imaginii: http://bit.ly/2zs6fUi