In curand vom avea vaccin pentru alergia la ambrozie

Ambrozia sau Ambrosia este probabil una dintre cele mai cunoscute si “urate” plante din tara noastra.

Din zece persoane pe care le cunosc, cel putin trei sunt alergice la aceasta planta si numarul lor continua sa creasca an de an.

Se pare ca o echipa de cercetatori de la Centrul Oncogen din Spitalul Judetean Timisoara (in colaborare cu Universitatea din Viena) este foarte aproape de a descoperi vaccinul impotriva alergiei la ambrozie.

Vaccinul va fi obtinut prin clonarea a trei alergeni din planta, cei responsabili cu alergia.

Clonarea celor trei alergene a fost prima de acest tip din tara noastra, reusindu-se si reproducerea lor. In viitorul apropiat cercetatorii vor reusi sa obtina vaccinul perfect, astfel incat fiecare persoana care sufera de alergie sa aiba tratament.

In partea vestica a tarii, si nu numai, tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu alergie la aceasta planta. Partea trista este ca au inceput sa existe cazuri de copii cu varste fragede (doar 2 ani) care sufera de alergie.

Starea generala de sanatate a tuturor celor care sufera de alergii este pusa in pericol, iar copiii sunt puternic afectati de aceste alergii.

Vaccin impotriva ambroziei si website de atentionare asupra valurilor de polen

La nivel european, in anumite tari, plantele ale caror polen provoaca alergii si sunt “daunatoare” sanatatii omului sunt puse in carantina. Chiar si ambrozia este pe aceasta lista in multe tari din Europa.

Din pacate, la noi in tara nu a ajuns aceasta “moda”. In Romania nu exista nici website-urile de alertare a populatiei in cazul valurilor de polen, website-uri care ar informa (exact ca si cele meteorologice), din timp, persoanele care sufera de alergii.

Este bine totusi ca se mai folosesc fonduri si pentru astfel de cercetari. In felul acesta incep sa se intample si lucruri frumoase in tara noastra.

sursa imaginii: http://bit.ly/2ygV3wn