Inca ceva despre evolutia medicinei. Fiecare descoperire este importanta.

Scriam zilele trecute despre evolutia medicinei de-a lungul anilor. Va recomand sa cititi acest articol: Ce a presupus evolutia medicinei: aspecte de care nu tinem cont! pentru mai multe informatii.

Cu siguranta astfel de “savanti” au existat si vor mai exista. Unii dintre ei au fost si vor fi bine intentionati, in timp ce altor le lipseaua si le vor lispi in continuare scrupulele.

Alege sa fii informat, nu stii niciodata ce vei descoperi!

De dragul stiintei multi sunt dispusi sa sacrifice multe vieti omenesti. Sa ii intelegem? Nu sunt in masura sa ma pronunt.

Daca ne gandim ca rezultatele obtinute de ei vor putea in continuare sa salveze vieti omenesti … nu stiu cat de aspru ii putem critica.

Sa nu ma intelegeti gresit. Nu sunt de acord ca oamenii care nu se pot apara sa fie abuzati in acest fel. Dar daca sa zicem un om nu mai are nicio sansa la viata cu tratamentele existente si doreste sa incerce ceva experimental, de ce nu.

Citeam despre un medic din China care a modificat genetic embrionii pentru ca din parinti infestati cu HIV sa iasa copii sanatosi.

Ce suntem dispusi sa facem pentru evolutia medicinei?

Tehnica editarii genetice este in afara legii, pentru ca in prezent nu sunt cunoscute efectele in timp. Nu te poti juca cu asa ceva, mai ales in acele conditii.

Cu toate astea, daca ne gandim strict la rezultat si la faptul ca acei parinti au 2 fetite care nu au HIV, e un pas important pentru viitor. Este posibil ca generatiile viitoare sa fie afectate. Cine stie. Doar in timp se va afla.

Dar, acum, pe termen scurt, inteleg de ce au ales acesti parinti sa faca asa ceva.

Ca si un bolnav cu o boala autoimuna si eu as face probabil al fel. Daca as auzi ca am sansa sa fac un copil pe care sa nu-l mai chinui cu o boala mostenita care-ti face viata mult prea grea.