Infertilitatea atinge cote alarmante in tara noastra! Putem face ceva?!

Infertilitatea a atins cote alarmante in tara noastra. Din cinci cupluri, unul are deja aceasta problema. Suntem in topul tarilor in ceea ce priveste aceste statistici.

Vesti ingrijoratoare, in opinia mea!

Iar in contextul in care tinerii pleaca din tara, populatia imbatraneste si natalitatea scade considerabil, ajungem sa avem probleme foarte grave.

Atat de grave incat avem cel mai mare declin demografic din intreaga lume.

Stiu ca pare greu de crezut, dar in urmatorii 30 de ani, in aceste conditii, vom ajunge sa avem cu peste 20% mai putini romani.

Infertilitatea joaca un rol important in scaderea demografica din Romania

Ceea ce este ceva ce ar trebui schimbat. De mine, de tine, de noi, romanii!

Uitandu-ma in jurul meu, realizez aceste cifre. Desi suntem la varsta la care ar trebui sa fim parinti, generatia mea inca nu a atins acest “prag”.

Dintre cei cu care am copilarit si mai apoi maturizat, foarte putini au si un copil. Ii pot numara pe degete.

Viata este destul de grea in tara noastra, in conditiile in care te numeri printre cei care incearca ceva.

Stresul, lipsa stabilitatii financiare, lipsa timpului liber, sunt factori care, din punctul meu de vedere, contribuie la aceasta infertilitate.

Incearca sa-ti regandesti prioritatile

Avem tot mai putin timp sa ne preocupam de propria sanatate. Nu avem nici bani. Incercam sa ne croim un drum in viata si ajungem sa ne permitem sa avem copii atunci cand deja corpul ne “spune” ca a obosit.

Si uite asa, unii dintre noi nu ne mai permitem tratamente de fertilizare, iar altii abandoneaza aceasta idee.

Nu stam bine nici la capitolul adoptii. Nici sistemul nu este bine pus la punct, iar procesul de adoptie se poate dovedi greoi, dar cred ca nici mentalitatea colectiva nu este “spre” asa ceva.

In cazul in care nu stiti ce sa faceti in urmatorii ani, recomandarea mea este sa va orientati spre un copil. Pentru ca in curand Romania ajunge sa nu mai aiba romanasi.