Invitati la o nunta… Iata cum sa va imbracati!

Ati remarcat vreodata cum, la o nunta, toata lumea sta sa observe imbracamintea celorlalti invitati? Nuntile au devenit evenimente sociale, in care invitatii tind sa rivalizeze intr-o anumita masura unii cu altii.

Daca pentru femei o rochie eleganta e de cele mai multe ori de ajuns, bineinteles, insotita de o coafura pe masura, pentru barbati, alegerea unei tinute depinde de mai multi factori precum: orele intre care se desfasoara nunta, formalitatea petrecerii, locul evenimentului si detalii anuntate si preferintele personale.

De exemplu, daca nunta incepe inainte de lasarea serii, atunci in niciun caz nu ar trebui purtat un frac, ci mai degraba un costum elegant, croit dupa masurile propriului corp. De asemenea, o tendinta care incepe sa fie to mai preluata de catre cuplurile moderne e anuntarea tinutei obligatorii. O nunta poate fi formala (caz in care o cravata alba si o camasa neagra), semi-formala (o camasa alba si o cravata de culoare inchisa pe sub sacou sunt un must-have) sau informala, caz in care costumul nu e obligatoriu. Totusi, chiar si in cazul nuntilor informale stilistii recomanda adoptarea unei tinute compuse dintr-un costum lejer, tocmai pentru a lasa o impresie buna. In definitiv, un barbat va arata intotdeauna mai bine imbracat in costum decat imbracat cu blugi si tricou polo sau camasa.

Locatia nuntii e un alt factor care trebuie luat in considerare pentru alegerea tinutei. De exemplu, daca cununia religioasa se oficiaza intr-o biserica cunoscuta si e urmata de o petrecere intr-un restaurant de lux, atunci tinuta formala e obligatorie, pe cand o nunta oficiata in aer liber cere o tinuta mai lejera. De regula, invitatii la nuntile in aer liber sunt prietenii apropriati ai mirilor, motiv pentru care o tinuta lejera, dar totusi eleganta, e mai mult decat acceptabila.

Au apus demult vremurile in care un barbat era considerat nepoliticos daca isi dadea jos sacoul. Pentru orice eventualitate, totusi, barbatilor le este recomandat sa aiba 1-2 camasi de barbati de schimb, atat pentru a se putea schimba in caz ca transpira, dar si pentru a avea in permanenta o imagine fara de cusur.