Jaguar XJ

La Salonul Auto de la Beijing, indienii de la Tata, noii proprietari ai Jaguar, au lansat o versiune long pentru Jaguar XJ Ultimate, care astfel ajunge sa fie si cel mai scump Jaguar XJ oferit vreodata spre vanzare pe piata internationala.

Acum ca vine vorba de Jaguar, stim inca de la inceput ca au facut o treaba buna deoarece masina este o bijuterie, destinata exclusivistilor care detin cel putin un avion particular si 2-3 case de vacanta (prin zonele exotice din diferite puncte fierbinti ale globului).

Luxosul XJ se concentreaza pe confortul pasagerilor aflati in partea din spate a automobilului, scaunele impreuna cu consola centrala sunt imbracate in piele, intre scaune ascunzandu-se un frigider (al carui scop este de a raci sampania). De altfel in consola se mai ascunde un set de pahare de sampanie, o sonorizare marca Meridian, pusa in valoare cu ajutorul a 20 de difuzoare acompaniate de 2 Ipad-uri (si acestea imbracate in piele). Interiorul il pot descrie la nesfarsit, insa fara rost deoarece imaginile postate vor spune mai mult decat o mie de cuvinte.

O sa va mentionez cateva informatii despre motorizare si transmisie, respectiv motorul este un V8 supraalimentat de 5.0 l care cu usurinta dezvolta cei 510 cai dirijati de o cutie automata cu 8 trepte.

Aceasta jucarie va fi realizata in 30 de exemplare pe piata din SUA, iar culoarea exclusivista va fi Black Amethyst.

Partea interesanta este faptul ca inca nu a fost anuntat un pret oficial pentru SJ long.