Jupiter – mic ghid turistic

Daca sunteti in cautarea unui loc care sa combine racoarea oferita de vegetatia luxurianta si soarele specific litoralului romanesc, atunci statiunea Jupiter este raspunsul la intrebarea dumneavoastra. La doar 5 kilometri de orasul Mangalia, langa micuta statiune Cap Aurora, aceasta are strazi umbrite de copaci cu coroane bogate si o plaja de aproximativ 1 kilometru lungime si doar 20 de metri latime.

In zona Lacului Tismana, in partea de nord a statiunii, se concentreaza majoritatea teraselor, barurilor si a magazinelor, in timp ce hotelurile sunt asezate perpendicular de-a lungul tarmului, ceea ce confera suficiente momente de liniste celor in cautare de relaxare. Tot aici se pot face diferite cure de tratament, cu ajutorul soarelui, a aerului marin foarte oxigenat datorita vegetatiei si a apei de mare.

In ceea ce priveste plaja, chiar daca este mica, fiind inghitita pe alocuri de golfuri, aceasta este amenajata intr-un mix de modern si rustic. In anumite locuri veti putea inchiria sezlonguri, in special in zona golfurilor, in timp ce, daca va place sa stati pe cearceaf intinsi la soare, o veti putea face in zona digurilor, acolo unde plaja nu este atat de ingusta. Daca doriti mai mula intimitate, o puteti gasi in Cap Aurora.

Cele mai multe locuri de cazare din Jupiter au intre 2 si 3 stele, majoritatea fiind recent renovate, astfel incat sa devina un loc foarte placut in care sa va petreceti concediul, la preturi modice. Puteti alege intre hotelurile si pensiunile asezate la malul marii sau intre cele din interiorul statiunii, care sunt inconjurate de verdeata. Cert este ca, pentru sezonul litoral 2013, nu va trebui sa va afceti griji in ceea ce priveste cazarea in Jupiter, deoarece veti gasi suficiente locuri de unde sa alegeti.

Daca sunteti in cautarea distractiei si a unei vieti de noapte agitate, poate ca statiunea Jupiter nu este tocmai locul ideal pentru dumneavoastra. Preponderent dedicata relaxarii, aceasta are doar doua cluburi de noapte, insa foarte multe forme de petrecere a timpului liber pe timp de zi. Va puteti plimba cu hidrobicicleta in forma de lebada sau puteti juca bowling, tenis de masa si biliard. Daca acestea nu sunt suficiente pentru dumneavoastra, insa, in Mangalia si Neptun veti gasi multe alte modalitati de distractie. De asemeni, la doar o ora distanta cu masina, se afla si restul statiunilor, mult mai active noaptea, dar si orasul Constanta, impreuna cu Mamaia. Transportul din si spre Jupiter este asigurat de curse regulate de microbuze, care pleaca din zona garii Mangalia o data la jumatate de ora, programul de circulatie fiind cuprins intre orele 5:30 si 23. De aici exista atat tren spre Constanta, cat si linii de autobuz, care asigura transportul pe timpul zilei, astfel incat nu veti avea probleme cu deplasarea intre statiuni, daca nu aveti masina.