Kendall Jenner si reclama Pepsi

Atunci cand esti cineva important (persoana, institutie, companie) trebuie sa alegi cu mare grija ceea ce promovezi. De-a lungul anilor multe companii au fost blamate pentru ideile promovate, pentru persoanele sustinute sau pentru reclamele difuzate. Este destul de dificil sa impaci “si capra si varza”.

De aceasta data a venit randul lui PepsiCo sa “calce stramb” prin recent lansata reclama in care apare deja consacratul model  Kendall Jenner.

Stiti probabil reclama. Daca nu, va prezint pe scurt ideea.

Kendall poza pentru un pictorial (sa zicem!) in timp ce pe strada “defilau” mai multi tineri si frumosi protestatari (din toate rasele si categoriile sociale). Nu este foarte bine conturata ideea protestului, se deduce ca este promovata pacea si dragostea, ceea ce nu e rau.

Celebrul fotomodel Kendall se alatura paradei (nu am inteles cand si-a schimbat tinuta) si reuseste sa “infranga” rezistenta “politiei” (tanarul ar putea sa fie un stripper de prin Hollywood) oferindu-i o doza de Pepsi.

Puteti urmari mai jos reclama:

La doar cateva minute dupa ce reclama a aparut, in mediul online american si nu numai s-a iscat o adevarata “revolutie”. Au inceput sa fie acuzati (cei de la Pepsi si Kendall) de faptul ca nu a fost luata in serios ideea de protest. Americanii au avut foarte multe proteste impotriva cruzimii politistilor impotriva oamenilor “de culoare”, cunoscute sub numele de “Black Lives Matter”.

Pentru ca reclama a starnit numeroase controverse, compania PepsiCo a decis sa o retraga, dupa ce si-a cerut scuze in mod oficial. Cu toate ca incercarea lor a fost una buna, aceea de a promova un mesaj de intelegere si pace globala, criticile starnite au fost suficiente pentru a stopa orice evolutie in acest sens.

Hateri vor fi intotdeauna, nu doar in aceasta situatie. Cei care traiesc pentru a critica in permanenta orice vor gasi “nod in papura” pana si aerului pe care il respiram.

Pepsi a mai avut mici “scapari” si in trecut, la fel si Coca Cola, la fel si orice companie care este pe piata de atat de multi ani, ca si ei. Este greu sa tii cont de toate aspectele, cineva se va simti cumva lezat de ceea ce spui sau faci.

Este si o vorba romaneasca (nu ii stiu sursa) care spune ca “Numai cine nu munceste, nu greseste”.

Urmariti cele doua videoclipuri: Stephen Colbert (minutul 5:25) si Seth Meyers.

sursa imaginii: printscreen youtube.com