La Corbu canta doar marea!

Mi-am mai exprimat, in scris, parerea despre litoralul romanesc, insa parca sfarsitul lunii August (cand vom pleca in concediu) este atat de departe si nevoia de a “evada” din infecta capitala era tot mai acerba. Din aceste motive, Sambata, mi-am anuntat iubita ca o scot la o plimbare romantica, in doi, pe malul Marii Negre. Insa cum ne doream sa fim doar noi si marea, mai are voie omul sa si viseze, aparuse problema destinatiei. Vama Veche a fost de mult compromisa, 2 Mai-ul la fel, din acest motiv a mea “citita” iubita a sugerat plaja din Corbu. Dar vai, Corbu?! Ce statiune mai e si asta!? Ar putea exclama anumite personaje ilustre.

Pentru necunoscatori, localitatea (satul) Corbu este resedinta comunei cu acelasi nume, situata in partea nordica a statiunii Navodari (pentru cei care isi amintesc cu nostalgie de taberele de vara de aici). Pentru a ajunge pe plaja inainte de a intra in sat trebuie urmat drumul betonat din dreapta, este destul de simplu de remarcat deoarece majoritatea masinilor merg in acea directie, aproape orice tip de masina poate ajunge pe plaja cu un efort minim. Cat despre plaja, numeroase corturi, cateva rulote, fara sezlonguri si vanzatori ambulanti, in principiu mult nisip si mai multe scoici, apa curata si … liniste.

Chiar daca era Sambata plaja era relativ “goala”, motiv pentru care am putut petrece o zi pe litoral pe gustul nostru, ascultand cantecul marii si al pescarusilor, savurand un peste “ca la carte” chiar la cherhanaua cu priveliste superba (in turceste constructie speciala pentru prelucrarea si depozitarea temporara a pestelui). Sa nu uit ca in timp ce savuram bucatele delicioase un papagal ne amintea ca pe langa coloritul superb avea si o “voce” pe masura, iar valurile marii acompaniau fiecare inghititura savuroasa. Ce mai, o zi extrem de relaxanta, chiar pe litoralul romanesc, pe care speram sa o repetam in viitorul apropiat!