La multi ani Apple!

Astazi, 29 iunie, nu sarbatorim doar Sfintii Petru si Pavel, ci si 10 ani de la lansarea primului iPhone (am mai scris si aici despre aceasta zi speciala).

Stim deja ca Steve Jobs a fost un vizionar, un geniu, iar iPhone-urile au reusit sa-si pastreze clientii “fideli” chiar si in zilele noastre. Printre ei ma numar si eu.

Apple a revolutionat lumea

Primul iPhone lansat in urma cu 10 ani costa 499 dolari (fara taxe), era disponibil doar in SUA si a fost asteptat cu nerabdare de foarte multi oameni (cozile de la lansarile Apple se pastreaza si in zilele noastre).

Tot primul iPhone este si cel care a revolutionat lumea, fiind diferit de ceea ce exista atunci. Sunt curios daca lansarea Apple de anul acesta va putea sa ajunga sa aiba acelasi impact.

Puteti urmari mai jos si reclama de la lansare:

Unul dintre fanii iPhone este chiar presedintele Frantei, Emmanuel Macron. Acesta a decis sa foloseasca cele doua terminale din dotare tocmai in portretul oficial de presedinte (alaturi de 3 carti celebre).

Eu pana acum n-am mai vazut un tablou prezidential care sa aiba si un telefon inclus. Pentru Apple aceasta nu mai este o reclama mascata, ci o adevarata “declaratie de dragoste”.

emmanuel macron

sursa imaginii: http://bit.ly/2tq7H99

Probabil domnul presedinte Emmanuel Macron a vrut sa ne transmita ca el este tocmai schimbarea de care are nevoie Franta: in pas cu lumea.

Daca sunteti curiosi sa faceti o scurta retrospectiva a evolutiei iPhone in cei 10 ani, puteti urmari videoclipul de mai jos realizat de Wired UK.

Daca nu sunteti curiosi de ce mai face Apple, atunci puteti citi randurile de mai jos pentru ca sunt “folositoare” si de “actualitate”.

Curiozitati religioase despre ziua de 29 iunie

In tara noastra cei doi sfinti (Petru si Pavel) sunt protectorii celor aflati in inchisoare. Detinutii au gresit in fata Divinitatii asa cum si cei doi sfinti au facut-o (Petru s-a lepadat de Iisus si Pavel i-a prigonit pe crestini).

Tot astazi, cucul isi pierde glasul (unii zic ca s-ar transforma in soim), iar licuricii (care ar fi scantei din biciul Sfantului Petru) apar in padure pentru a-i “calauzi” pe cei rataciti.

Ziua de 29 iunie se mai numeste si Sanpetru de vara.

sursa imaginii: http://bit.ly/2toSkOB