La un paharel de vorba

Va vine sa credeti ca ceva ce anul acesta reprezinta o mare problema la nivel global nu afecteaza si tara noastra?! Nu este o gluma, sunt cat se poate de serios!

Pentru prima data in istorie, Romania este peste alte tari din lumea. Haideti sa aflam impreuna despre ce este vorba.

Fenomenele meteorologice din ultimul an au distrus multe dintre podgoriile care produceau cele mai mari cantitati de vin la nivel mondial. Din acest motiv productia de vin a atins un nivel minim. Specialistii afirma ca din anul 1961 nu a mai fost atins acest prag.

Italia, Franta si Spania sunt principalii producatori de vin, aici existand cele mai mari culturi de vita de vie. Fiecare dintre aceste tari a realizat o scadere procentuala de 23, 19 si respectiv 15 la suta.

In schimb, in frumoasa si latina noastra tara, productia de vin a crescut cu 64% fata de anul trecut. Asadar, in clasamentul mondial ocupam pozitia a XIII-a, care de aceasta data nu o sa ne poarte ghinion.

Asa cum stiti si voi, la noi in Oltenia vinurile se produc (si consuma) in mari cantitati. Solurile sunt roditoare, clima propice si nici multa munca nu presupune o plantatie de vie. Asa ca oltenii au invatat ca pot face cu usurinta profit din aceasta activitate. In plus isi pot si rasfata papilele gustative fara sa plateasca.

Ce au mai invata oltenii nostri este ca daca nu vrea “Dumnezeu” sa ai vin anul ala, nu trebuie sa plangi prea mult. Din doar cativa struguri, un butoi si niste zahar sau pastile, faci cam ce a facut Iisus: din apa, vin.

Si uite asa a reusit olteanul nostru prin munca putina si inteligenta multa, sa faca profit. Din acest motiv oltenii ocupa pozitii de conducere, pentru ca stiu cum sa se descurce in fiecare situatie.

sursa imaginii: http://bit.ly/2zN2NTq