Legenda Maybach

In urma cu cateva luni citeam ca sfarsitul Maybach se apropie, un sfarsit nedorit de clienti si nici de catre producatori (probabil doar de concurenta), un sfarsit ce inevitabil se tot apropie, insa azi am aflat ca deja cortina a fost lasat asupra uzenei de la Sindelfingen in urma cu aproximativ o luna de zile.
O istorie nu foarte longeviva (10 ani) dar cu siguranta o istorie frumoasa cu urcusuri si coborasuri cu stres si deadline-uri ce au fost trecute cu bine, insa pana la urma conteaza cat de multumiti au fost clienti fata de produsele pe care Maybach le prezenta cu mandrie. In partea de jos a articolului veti gasi cateva imagini cu superbele exemplare, astfel ca va voi lasa pe voi sa decideti daca acei clienti au fost multumiti sau nu.
Modelele produse la uzina din Sindelfingen, 56 si 62, aceste nume provenind de la lungimea caroseriei, sunt cu siguranta niste simboluri ce nu vor fi uitate prea curand, luxoase, impunatoare dar cu o platforma tehnic depasita ce ii impingea tot mai tare catre prapastie. O prapastie prevazuta dar greu de evitat datorita vanzarilor slabe pe care Maybach le inregistra si anume sub 50 de unitati pe an in timp ce targhetul era de 1000 de unitati.
Cu mult timp in urma a fost luata in calcul dezvoltarea unei noi generatii insa din cauza vanzarilor slabe acest lucru nu sa mai putut materializa.
Un proiect ce a pornit din cauza nereusitei de a cumpara marcile Rolls-Royce si Bentley de la proprietarul initial si anume Vickers, pierzand in favoarea celor de la Volkswagen Group, ulterior Rolls-Royce fiind preluata de BMW Group, insa un proiect maret ce a lasat o amprenta greu de sters!