Lipsa educatiei canine incepe sa faca victime!

In perioada urmatoare cred ca o sa fie declansata o intreaga campanie impotriva cainilor, in special a celor agresivi sau din rase incadrate in aceasta categorie.

Un copil de 4 ani (parca din Sighetu Marmatiei) a fost omorat de catre cainele unchiului sau. Copilul era lasat in grija bunicilor (mama plecata la munca in alta tara, iar tatal nu era acasa).

E tragico-comica prezentarea intregului eveniment: cainele din rasa Pitbull (e posibil sa nu fie aceasta rasa) a fost adus de unchiul copilului in tara si nu a fost inregistrat la Politie si la Asociatia Chinologica. Acum unchiul este acuzat de omor din culpa si are deschis pe numele lui dosar penal.

Din pacate educatia canina lipseste cu desavarsire in tara noastra!

De patru ani de cand am si eu un caine, o rasa neagresiva, am avut ocazia sa inteleg cum sta situatia in tara noastra.

Foarte multe persoane (majoritatea) cresc un caine pentru ca este la moda sau pentru ca vor fi mai “interesanti” in felul asta, din pacate.

Cunosc prea multi stapani de caini din rase considerate agresive care nu ii stiu creste. Cunosc foarte multi stapani care transforma chiar si cainii din rase neagresive in caini agresivi.

La fel cum am intalnit si o multime de oameni care isi cresc copiii invatandu-i fie sa le fie frica de caini, fie sa ii agreseze.

Cainii sunt descendentii lupilor si se bazeaza pe instincte!

Fiecare rasa are cateva particularitati diferite: de inteligenta, de agresivitate, de comportament si aspect; dar, in mare parte, ei sunt animale care traiesc in haita.

Asadar, este foarte simplu: cainii isi vor urma intotdeauna liderul pana in momentul in care il vor considera “slab” si vor incerca sa preia controlul haitei.

Daca nu uiti asta niciodata, cresterea unui caine ar trebui sa fie “floare la ureche”.

Fii masculul alfa (alpha) al haitei, fii tot timpul liderul haitei tale si cainele te va urma, va fi echilibrat, va fi fericit!

Nu exista caini agresivi, exista doar caini care nu au fost crescuti asa cum trebuie de catre oameni! Exista doar oameni dezechilibrati care se incapataneaza sa creasca un animal.

Din nefericire, reputatia pe care cainii si-o castiga nu este meritul lor. Din pacate, tot ce se intampla va fi din vina lor!

Nu se schimba mare lucru la nivel mondial (nu doar in tara noastra) pentru ca oamenii sunt dificili si nu-si constientizeaza si recunosc greselile.

E pacat ca acel copil a murit, dar trebuie sa ne gandim ca nu e vina acelui caine. E vina parintilor, in totalitate!

Ai facut un copil, creste-l indiferent de ceea ce trebuie sa faci! Creste-l tu, doar e al tau! Te-a obligat cineva sa il faci?! Acum suporta consecintele, tu, ca si parinte iresponsabil!

Din pacate nu ei, parintii, vor suferi! Ei vor fi victimele!

A suferit copilul care a murit si nu avea nicio vina (nu e responsabil de educatia primita)! Va suferi unchiul care risca inchisoare si cainele care probabil va fi eutanasiat!

Asta e realitatea in care traim!

sursa imaginii: http://bit.ly/2wzuzV3