Litoralul romanesc nu este pet friendly in anul 2019

Astazi vreau sa scriu cateva impresii despre litoralul romanesc. Din postura unei persoane care ar vrea sa ajunga acolo mai des.

Nu am avut fericita copilarie in care sa-mi petrec verile la noi la mare. Am ajuns aici de abia pe la 20 si ceva de ani.

Vazusem inainte Bulgaria si Croatia, asa ca interesul meu era spre zero. Mizerie, preturi exagerate, kitsch. Nu mi-a placut deloc.

Ani la rand am evitat sa mai ajung acolo si mi-am facut concediile oriunde altundeva.

Impresii despre litoralul romanesc

In Grecia cu aceiasi bani ai parte de apa curata, mancare gustoasa si lume ceva mai civilizata. In cazul in care nu ajungi intr-o statiune plina de romani.

Locuind insa in capitala si avand autostrada pana la mare, parca uneori ai vrea o escapada chiar si doar pentru o zi. Si asta am facut alaturi de un cuplu de prieteni.

Din pacate insa, tot acelasi litoral este. Chiar daca zona nordica a statiunii Mamaia a evoluat considerabil, in rest e la fel.

Nu mai fusesem in Vama Veche pana acum, dar M. spune ca nu mai e ce era, statiunea artistilor.

Uneori tara ta nu te vrea ca si turist

Ceva ce nu mi-a placut este faptul ca aproape peste tot nu ai voie cu cainele. Pe bune. Obisnuiti sa calatorim cu Axel peste tot, am si uitat ca aici lumea nu este “primitoare” atunci cand ai un animal de companie.

Mai exact, la restaurantul Golful Pescarilor nu ne-a permis accesul cu Axel pe terasa. Desi la masa era plin de furnici si o pisica ne dadea tarcoale, plina de paraziti. La baie nu era prea curat.

Am vrut sa stam la o terasa dar nu ne-au primit pentru ca aveam caine. Parca se numea Beautiful dar era scris altfel. Nu retin.

Ideea este ca probabil nu vom mai merge in viitorul apropiat. Voi ce experienta aveti pe litoralul romanesc cu al vostru animal?