LOL si texanul dupa gratii

Daca va intrebati: cat de departe poate ajunge pasiunea pentru anumite jocuri? Raspunsul este unul foarte simplu: pana la inchisoare! Cu totii ati auzit despre celebrul joc online League Of Legends (prescurtat LOL). Insa cati ati auzit despre adolescentul din Texas care este de cateva luni in inchisoare pentru ca si-a descarcat nervii in cadrul acestui joc. Povestea nu este atat de dramatica pe cat pare, insa o serie de conjucturi nefavorabile l-au adus pe adolescent dupa gratii.

Toate jocurile de acest gen au sectiunea de comentarii presarata cu numeroase “expresii de bine”, cu numeroase injurii si asocieri de tot felul. Din acest motiv Justin Carter, adolescentul inculpat, nu se deosebeste foarte mult de milioanele de adolescenti care se ofenseaza la fiecare minut in cadrul acestor jocuri. Dupa ce a fost numit “nebun”, de catre un adversar din mediul virtual, Justin Carter a raspuns: “Da, sunt nebun, o sa impusc o scoala intreaga plina de copii si am sa le mananc inimile in timp ce inca mai bat”.

Imediat dupa aceasta afirmatie acesta a si tastat ca a glumit, insa ghinionul adolescentului a fost ca o doamna canadiana a observat aceasta replica si a decis ca poate fi reala (mai ales ca Justin locuieste chiar langa o scoala primara). In scurt timp Justin Carter a fost arestat si acuzat de amenintari teroriste, iar in cazul in care va fi gasit vinovat risca pana la 8 ani de inchisoare.

Haioasa sau nu, aceasta poveste te pune putin pe ganduri. Ar fi bine sa fie si in tara noastra astfel de situatii, insa americanii sunt din acest punct de vedere cu cel putin 100 de ani in fata. Poate daca ar fi mai atenta lumea la ceea ce vorbeste si face am putea trai intr-o tara mai buna, mai pe gustul meu. Cine stie!?