Cele mai interesante lucruri gasite in gheata din Antarctica?

Stiu ca pare greu de crezut, pentru ca acum afara este frig si ploua de cateva ore, dar gheata din zona cercurilor polare se topeste tot mai mult.

Asa cum bine stiti si voi, principalul factor este incalzirea globala. Si, asa cum si mai bine stiti deja, faptul ca acele tone de gheata se topesc reprezinta o crestere semnificativa a nivelului oceanului.

Dar noua nu ne mai este frica de un nou potop, pentru ca avem tehnologia necesara ca sa supravietuim in barci sau in submarine avansate. Noe, cu a lui arca din lemn, era un mic copil pe langa ce putem noi face in ziua de astazi.

Mai stim si ca sfarsitul lumii va fi cu foc, nu cu apa. Asa ca, inca un motiv de liniste sufleteasca, spirituala sau cum vreti voi sa-i mai ziceti.

Pentru ca acele “insule” de gheata nu sunt de azi sau de ieri, va dati seama ca in interiorul lor sunt “ascunse” o multime de obiecte. Unele dintre ele cu siguranta nu v-ati imagina ca ar putea exista in acele locuri.

Un clasament partial al unora dintre cele mai interesante lucruri care au fost gasite in gheata din Antarctica.

Fosile de dinozauri (asa cum probabil va asteptati), cranii de oameni alungite (in mod artificial), o specie necunoscuta a unui animal, un meteorit, un obiect foarte mare dar care inca nu se stie ce e (posibil un asteroid), o nava disparuta in anul 1914, un avion. Si, cu siguranta nu va asteptati sa gasiti doua cutii cu wiskey vechi de 100 de ani, nu-i asa?!

In randurile de mai jos o sa puteti urmari un videoclip postat anul acesta, in data de 11 noiembrie. Cred ca in cele 10 minute o sa realizati cat de nesimnificativi suntem in fata puterii naturii, a planetei, pana la urma.

sursa imaginii: http://bit.ly/2iWkbz8