Lupta cu obezitatea!

Pentru tot mai multa lume mancarea a ajuns un mijloc placut de socializare. Parca atunci cand gatesti ceva este mai gustos daca il imparti cu prietenii. Ar fi ideal daca aceasta forma de socializare s-ar limita insa la mancaruri gatite sanatos, in casa sau la restaurant, daca orele de mancare ar fi atunci cand soarele inca este pe cer si nu inainte de culcare. Insa multe lucruri s-au schimbat in ultimii ani si uite asa rar iti mai inviti prietenii la un piept de pui facut pe gratar si la o salata, acum traiasca mancarea de tip fast-food care ne mai permite si sa dam o “tura” pe Facebook.

Din pacate noul stil de viata adoptat de catre tot mai multi oameni nu este deloc sanatos, din acest motiv rata obezitatii a crescut simtitor de mult chiar si in tara noastra. Trist este ca tot mai multi copii si adolescenti sunt afectati de aceasta boala, in mare parte din neglijenta sau nestiinta parintilor. Cu obezitatea nu este de jucat deoarece aceasta poate cauza probleme fatale de sanatate, din acest motiv in zilele noastre exista multe variante care ne pot ajuta sa luptam impotriva ei.

Insa atunci cand suntem deja in ipostaza in care nu avem ce face si trebuie sa actionam rapid gastric sleeve este solutia salvatoare. Pentru cei care nu au auzit inca de acest termen, gastro sleeve inseamna micsorarea stomacului, adica o procedura medicala in urma careia o mare parte din volumul stomacului nostru este eliminat.

In acest fel vom manca mai putin la fiecare masa, nu vom mai simti senzatia de foame deoarece centrii foamei din stomac sunt eliminati, per total vom reusi sa slabim fara sa ne infometam sau fara sa facem nimic deosebit (decat operatia in sine). Consider eficienta si sigura aceasta interventie medicala, din acest motiv exista si foarte multe persoane care au apelat la ea, insa consider ca este mai important sa fim atenti sa nu ajungem aici si extrem de important sa fim atenti dupa ca sa nu mai ajungem intr-o situatie asemanatoare.

Voi ce parere aveti despre aceasta procedura?