Maine seara trebuie sa stam cu ochii la Luna, pentru ca … eclipsa!

In cazul in care sunteti pasionati de constelatii, astre sau Luna in special, trebuie sa fiti cu ochii pe cer maine seara.

De ce? Pentru ca va avea loc cea mai lunga eclipsa totala de Luna din secolul nostru. Sa speram ca va tine cu noi vremea buna, ca sa o putem urmari.

Eclipsa va dura o ora si 43 de minute, conform specialistilor. Trebuie sa fim pregatiti intre orele 20 si 2-3, depinde de orasul in care locuim.

Eclipsa totala de Luna, vizibila din Romania!

Culoarea unica a Lunei da numele de “Luna sangerie”, datorita nuantei de rosu-portocaliu. Asa ca, daca vreti sa vedeti o luna “on fire” (fara nicio aluzie la devastatoarele incendii din Grecia), atunci pregatiti-va.

In noaptea de 27 spre 28 va avea loc mult asteptatul eveniment si va fi vizibil de pe tot teritoriul tarii noastre. De fapt, va fi vizibil de pe intregul glob.

In cazul in care sunteti “asaltati” de persoane care vand ochelari speciali pentru eclipsa, evitati-i! Eclipsa poate fi vazuta cu ochiul liber, nu avem nevoie de ochelari pentru protectie.

Va mai amintiti faimoasa eclipsa totala de soare din anul 1999? Dar bancnotele de 2000 de lei?

Nu stiu daca stiati dar au fost primele bancnote cu polimeri emise in tara noastra. Chiar si in Europa.

Fiecare eclipsa este interesanta. Fie ca este de Soare sau Luna, fie ca e partiala sau totala!

Aceste bancnote erau la mare cautare intr-o perioada, nu stiu cat adevar era. Daca imi amintesc bine se cautau primele serii tiparite. Iar preturile de vanzare erau undeva la cateva mii de lei.

Nu stiu daca e din categoria vanzarilor de tip Nokia sau Singer, pentru ca nu am cautat informatii.

Pana la urmatoarea eclipsa de Soare, ne putem multumi si cu cea de maine seara, de Luna. Asa ca, ochii sus la cer.

Si la propriu si la figurat.

sursa imaginii: https://bit.ly/2mI1fWp