Marea Britanie: o tara care inca ma surprinde. Placut!

In cazul in care credeati ca Marea Britanie nu ne mai poate surprinde cu nimic, va inselati amarnic.

In urma cu mai putin de o luna scriam despre faptul ca, in viitorul apropiat, aceasta tara va fi majoritar nefumatoare. Va recomand sa cititi articolul din 24 septembrie.

Veti realiza ca in urmatorii 5 ani circa doar 1 englez din 10 va mai fuma. Ceea ce va insemna mai putin de 5% din populatia tarii.

Probabil vor si reusi, pentru ca numarul fumatorilor a scazut considerabil in ultimii ani.

In Marea Britanie fumatul nu mai este ceva la moda

Dupa cum scriam si atunci, ma bucura faptul ca tot mai multe din cunostintele mele s-au lasat de fumat. In momentul de fata niciunul din prietenii mei nu mai este fumator.

Sa ma laud acum ca am doar persoane capabile?! Probabil ar trebui!

In mediul rural inca se fumeaza in tara noastra, pentru ca exista contrabanda care functioneaza.
Dar in orase, per total, nu mai intalnesti atat de des fumatori.

Inca din prima mea vizita in Londra am observat ca acolo se bea. Mult. Pe langa droguri, alcoolul reprezenta o mare problema.

Tot mai putini tineri consuma alcool

In ultimul timp s-a constatat ca noile generatii consuma tot mai putin alcool. In plus, a crescut numarul tinerilor care nu mai consuma deloc alcool.

Daca statistic in urma cu peste 10 ani (2005) procentul celor care nu consumau alcool era de 18%, in 2015 ajunsese la 29% (datele le-am preluat din Science Daily).

Asa ca, o tara precum Marea Britanie poate in curand deveni una in care iti doresti sa mergi. Daca esti nefumator si nu consumi alcool.

Cand se va intampla acest “miracol” si in tara noastra? Probabil niciodata?!

Noi inca suntem martorii miracolului unui partid politic care incearca sa ne distruga cea a mai ramas intact din tara noastra.

De fapt nu partidul e de vina neaparat. Ca doar toate sunt la fel, ci oamenii care-l formeaza.