Masajul suedez – terapie corporală integrală

Masajul suedez este unul dintre cele mai des întâlnite și cele mai cunoscute tipuri de masaj in Bucuresti .
Se bazează pe conceptele occidentale de anatomie și fiziologie, spre deosebire de masajele orientale care se focalizează pe meridiane și puncte enegetice. Acest tip de masaj stimulează circulația, activează sistemul circulator, deblochează mușchii încordați, restabilește intervalul de mișcare și ameliorează durerea. Un masaj suedez poate fi lent și blând, sau viguros și înviorător, în funcție de stilul personal al maseuzei și de ceea ce tu urmărești.

Ce se întâmplă în timpul unui masaj suedez
Pe parcursul masajului, maseuza lubrifiază bine pielea cu ulei de masaj și efectuează diferite mișcări de masaj, inclusiv tehnicile de bază pentru un masaj tradițional suedez: efleuraj, frământare, frecare, lovituri rapide, vibrații ale mușchilor și gimnastica suedeză.
Aceste mișcări încălzesc țesutul muscular, înlătură tensiuni și elimină blocajele musculare. Masajul suedez promovează relaxarea și conferă varii beneficii pentru sănătate. După o discuție prealabilă cu maseuza, în care ești întrebat de istoricul medical și dacă preferi o presiune ușoară sau fermă, masajul poate începe.

Beneficiile unui masaj suedez
Acest tip de masaj calmează sistemul nervos, promovează un sentiment de relaxare și bunăstare, reduce anxietatea și tensiunile din organism, ceea ce ajută și la ameliorarea depresiei. Îmbunătățește circulația sângelui, te vei simți mai energic prin creșterea fluxului de oxigen bogat în nutrienți în mușchii din corp. În plus, stimulează sistemul limfatic, care transportă toxinele afară din organism.
Atunci când te confrunți cu crampe musculare și spasme, un masaj suedez, cu accent pe zonele cu probleme poate ajuta la ameliorarea acestei dureri. Masajul poate ajuta, de asemenea, la gestionarea durerii generate de artrită și sciatică. Masajul nu este recomandat atunci când ai febră, varii infecții, inflamații, suferi de osteoporoză sau alte afecțiuni medicale.

Factorul de nuditate
În timpul acestui tip de masaj ești nud sub un prosop, spre deosebire de masajul erotic din Bucuresti, unde prosopul lipseste cu desavarsire. Maseuza descoperă numai acea parte a corpului pe care efectuează mișcările. Dacă nuditatea te scoate din zona ta de confort, poți rămâne în lenjeria intimă. Pe parcursul sesiunii, sunt realizate mișcări de masaj integral, pe tot corpul, pe spate, picioare,ambele brațe, apoi gâtul și umerii. În timpul masajului, poți solicita maseuzei să aplice o presiune mai ușoară sau mai intensă, să insiste asupra unei anumite zone sau să evite o zonă care este prea dureroasă. ­­­

Diferența dintre masajul suedez și un masaj sportiv
Cel mai solicitat este masajul suedez, masajul sportiv este indicat pentru leziuni musculare mici și probleme cronice ale mușchilor. Masajul sportiv se concentrează asupra structurilor țesutului muscular în profunzime, terapeutul aplică o presiune puternică și constantă asupra mușchiului până când se va destinde și se va relaxa. În general, masajul sportiv este un masaj făcut în profunzime și se realizează cu precădere pentru tratarea leziunilor sportive, durerilor datorate unei posturi defectuoase (ședință la birou toată ziua) și spasmelor cronice.
Masajul suedez este adesea complet și relaxant in comparatie cu cel sportiv și este un masaj realizat pe tot corpul, în totalitate.