Maturizarea unui individ poate sa fie si la 30 de ani!

Varsta de 18 ani nu atrage implicit si maturizarea unui individ. Cu siguranta varsta maturizarii definitive difera de la om la om.

Din punctul meu de vedere poate sa fie la fel de bine si la 30 de ani. Sincer, chiar cunosc indivizi de 30 de ani care nu si-au atins pragul de maturizare.

Dar asta nu e neaparat ceva rau.

Adolescenta este catalogata ca fiind perioada in care hormonii o iau razna si nivelul nostru de maturitate intelectuala atinge un prag maxim.

Cu toate astea, invatam toata viata, iar hormonii o mai pot lua razna si dupa aceasta perioada.

Maturizarea este dificila si de multe ori tardiva

Asa ca, toate ar trebui facute la timpul lor. Sunt ca si bunicul enervant din copilarie care-ti interzicea sa faci ceea ce-ti doreai.

Ei bine, uneori ne dorim sa fim adulti prea repede, iar asta nu e deloc bine pentru psihicul nostru.

Scriu asta pentru ca sunt copilul unui cuplu in care mama nu atinsese varsta majoratului. Iar acest lucru a influentat copilaria mea, intr-o maniera negativa.

Nu poti creste un copil atunci cand tu esti inca un copil. Din punctul meu de vedere. Chiar daca, sa zicem, esti genul de persoana care se maturizeaza “cati altii-n zece”.

Pentru ca tu inca nu ai format caracterul, inca nu-ti cunosti “menirea” sau nu ti-ai gasit “locul in univers”. Cum poti sa indrumi o persoana si mai mult chiar, sa-i formezi caracterul?!

Incearca sa faci pace cu demonii tai

Cand ai o copilarie care te-a marcat (chiar daca nu ai fost abuzat fizic), ti se spune sa mergi mai departe. Ca timpul vindeca orice rana.

Ei bine, nu e chiar asa. Ca sa poti uita trecutul, trebuie sa uiti o parte din existenta ta. Din ceea ce a definit caracterul tau de astazi. Si este imposibil.

Nu cred ca exista victima care sa-si ierte atacatorul. Poate si sper sa ma insel, dar nu cred sa existe asa ceva.

Asa ca, alegeti sa va maturizati in ritmul vostru, dar nu ii faceti si pe altii responsabili de alegerile voastre.