Mediul in care traim ne influenteaza viata

Sunt multe de scris despre Oltenia, “Eterna Terra Nova”. Daca ai crescut si copilarit acolo te poti considera oarecum norocos, pentru ca sigur ai dobandit un caracter “luptator”. Erai oarecum obligat sa fii asa.

De-a lungul timpului am mai scris, din cand in cand, cate ceva despre aceasta zona si ce inseamna viata aici. Nu foarte multi oameni constientizeaza insa realitatea, nici din cei care locuiesc acolo, nici din cei care sunt din exterior.

Fiecare persoana este diferita si percepe lumea in propriul fel. O influenta colosala o are insa, uneori din pacate, mediul in care traiesti.

Sunt foarte importante si mostenirile “genetice”, dar mult mai important este felul in care vei interactiona in primii ani de viata cu lumea din jurul tau.

Copilaria ne defineste viata de adult

Daca ai exemple “parentale” puternice si daca acestia stiu cum sa iti formeze caracterul astfel incat sa te transforme intr-o persoana capabila sa interactioneze corect in toate modurile, atunci te poti considera norocos. In caz contrar, te “rogi” sa ai mare noroc si sa ti se intample ceva ca sa “scapi” de acolo.

Cu toate ca eu si fratele meu am avut oarecum aceeasi copilarie, aceiasi oameni pe langa noi si aceeasi mosternire genetica, suntem diferiti (aproape din toate punctele de vedere).

Nu stiu exact cand m-am “rupt” de acea zona sau cand am inteles ca vreau altceva nu ceea ce am, dar acela a fost momentul in care mi-am scos “Oltenia” din suflet.

Nu regret neaparat copilaria, pentru ca oricum nu o pot schimba. Acum ma “lupt” sa “diminuez” din influentele pe care inca le mai are in viata mea, in momentul de fata.

Este greu sa te schimbi

Este foarte greu sa te schimbi, asta am realizat de multi ani. Ceea ce poti schimba este felul in care iti doresti sa fii, sa percepi lumea. Aia poti schimba, cu destul de mare dificultate.

De mai bine de un an merg la psiholog, tocmai pentru ca incerc sa lupt cat mai eficient cu “fantomele” din trecut. Este pacat ca foarte putini din cei din jur constientizeaza ca ajutorul unei persoane calificate este foarte important.

Oricat de bine ti-ai intelege problemele si chiar daca stii ce trebuie sa faci ca sa treci peste ele, este important sa fie cineva din exterior care te ghideaza.

Alege ceea ce te face fericit, asa cum percepi tu fericirea!

sursa imaginii: http://bit.ly/2gO3HHk