Micul Paris

Probabil toata lumea a auzit de “Micul Paris” (mai exact de varianta romaneasca a orasului francez), celebra denumire pe care o avea inainte de anii ’90 capitala Romaniei. Orasul Bucuresti era considerat pe atunci “Micul Paris” datorita asemanarii cu frumoasa capitala de pe Valea Loarei.

Cine nu ar vrea sa viziteze orasul Paris? Un oras superb din Franta unde se gasesc cele mai sofisticate lucruri. Personal as vizita cu cea mai mare placere Franta si mai ales Turnul Eifel, insa nu cunosc limba franceza. Insa, incet-incet, reusesc sa invat cuvintele de baza pentru a ma descurca acolo folosind un dictionar francez in care gasesc orice traducere doresc din limba romana in limba franceza.

Cred ca, fara a cunoaste cat de cat limba franceza, daca voi merge in Franta nu ma pot descurca aproape deloc (francezii fiind nationalisti). Limba franceza este una dintre cele mai utilizate limbi din lume, iar in Romania se invata inca din clasele primare. Asadar, este indicat sa ma pun pe treaba („cu burta pe carte”), iar cu ajutorul dictionarului sa invat limba franceza pentru a ma putea bucura de o vacanta de neuitat in cochetul oras Paris, fara nici un fel de incident.