Miere de albine: pro sau contra?

Citeam un studiu care evidentia legatura dintre albine si creier. Albinele sunt considerate a fi un super-organism. Sunt capabile sa functioneze individual, dar iau decizii colective.

Oamenii de stiinta isi doresc ca prin studierea albinelor sa inteleaga mai bine cum functioneaza creierul uman. Atat de mult studiat si totusi atat de putin inteles.

Alegeti mierea de albine, cand aveti ocazia!

In copilarie mierea era un “moft”, o raritate in Oltenia. Cu toate ca exista, nu era consumata cu frecventa.

De cand o cunosc pe M. am descoperit placerea de a consuma miere. In familia ei fiind cateva generatii de apicultori (era doar un hobby), mierea e ceva “la ordinea zilei”.

De abia in ultimii ani am realizat cat de multa placere gasesc si eu in a consuma miere. Este pur si simplu o sursa de sanatate, din toate punctele de vedere.

Din pacate este destul de greu sa gasesti miere naturala 100%. In magazine de genul supermarket-uri nu ai nicio sansa sa gasesti miere buna. Oricat de scump ar fi borcanul pe care il cumperi.

De unde putem cumpara miere de albine naturala?

Am incercat sa cumpar intr-o perioada din Oltenia. Pana cand am realizat ca nu e normal sa existe miere de mana tot timpul anului. Gustul era destul de clar de … miere poliflora.

In prezent, cumparam din Ardeal de la 2 prieteni de familie, care au inceput doar de cativa ani sa faca miere. Sunt la inceput, nu au preturi mari si nici productie cantitativa sau variata. Dar macar stii ca este miere naturala, ca nu are adaosuri de te miri ce.

In cazul in care pana acum nu va numarati printre cei care consuma cu placere miere, va recomand sa va schimbati perceptia. Este probabil unul dintre cele mai importante alimente. Atat pentru sanatate, cat si pentru gust.

sursa imaginii: https://bit.ly/2Hg3byS