Minivacanta de vara

Nu va alarmati! Nu am ramas “blocat in timp” datorita Unei reclame inteligente. Mi-a placut ideea, dar nu asta este motivul pentru care nu am mai scris in ultima saptamana.

Am avut musafiri, mai exact au venit parintii prietenei/iubitei/sotiei mele. Si, din vorba-n vorba, am planificat ad-hoc o “escapada” la mare. Departe de caldura, agitatie, aglomeratie, praf si … capitala.

Am ajuns in partea nordica a litoralului elen, aproape de “prietenii” lor si ai nostri, turcii. Ne-am bucurat timp de cateva zile de soare, briza, apa calda, nisip si pietris, prietenie si buna-dispozitie.

Imi place Grecia! Nu am vizitat foarte mult din tara pentru ca de obicei nu imi permit vacante lungi. Am vizitat doar partea apropiata (daca mergi cu masina) de Romania.

Pentru ca nu imi plac orasele turistice foarte cunoscute in care limba romana predomina pe plaja, am ales tot timpul zonele mai retrase. M-am bucurat astfel de minivacante printre greci, am invatat cate ceva despre viata lor, actuala si trecuta.

Ne-am bucurat de peste, mult peste proaspat, la preturi mai mult decat decente. Am savurat si salatele si branzeturile specifice. Iar despre inghetata pot sa zic doar ca ne-a facut viata mai frumoasa!

Cu siguranta daca mergeam pe litoralul romanesc cheltuiam mai multi bani si mancam mai rau. Cu siguranta a meritat fiecare loc vazut si cu siguranta mi-ar fi placut sa fie cat mai lunga vacanta.

Ne-am bronzat putin. Mi-am facut si cativa nervi pentru ca nu am avut conexiune buna la internet si din pacate (sau din fericire) nu am putut lucra. Si cam asta a fost, pe scurt, escapada noastra.

Pentru Axel, catelul nostru, Grecia inseamna sapat in nisip, alergat pe plaja si mancat peste. Partea cu inotul nu este preferata lui, poate doar cea cu statul in barcuta.

Drumul pana acolo mai mult decat placut. Cinci ore dureaza sa traversezi Bulgaria de la nord la sud; in total cam 7 ore pana ajungi la mare. Noi am avut noroc si nu am prins aglomerate vamile si nici podul de la Giurgiu. Prin Bulgaria se circula in siguranta. E important insa sa opriti la benzinariile cunoscute atunci cand faceti pauza.

Daca vreti o vacanta frumoasa si ieftina, Grecia este cu siguranta o destinatie buna. Bucurati-va de fiecare vacanta, oriunde va aflati!