Momente din viata. Trebuie sa invatam sa traim in prezent.

Sunt momente in viata in care trebuie sa invatam sa traim in prezent. Chiar daca poate fi cel mai greu lucru pe care il facem.

Daca si voi ganditi la fel ca si mine, sau cel putin asemanator, sunteti vesnic preocupati de ceva. Dornici de mai mult si mereu nelinistiti.

Ne gandim la trecut, ce am fi putut face diferit. Apoi ne gandim la viitor si la cum il putem influenta. Dezamagiti de deciziile deja luate si tematori in privinta celor pe care le vom lua.

Nu ne mai putem bucura de prezent, pentru ca avem mii de ganduri in legatura cu trecutul si viitorul. Iar asta poate fi una din cele mai mari greseli ale vietii.

In viata este important sa invatam sa traim in prezent.

Cum invatam totusi sa traim in prezent? Cum ne putem bucura de viata, asa cum e, astazi?!

Iata cateva intrebari la care incerc din rasputeri sa gasesc un raspuns. Si sincer sa fiu cu voi, nu prea reusesc sa gasesc unul bun.

Pentru ca imi pasa. De mine, de cei din jur, de planeta, de tot. Daca as fi nepasator si nu mi-ar pasa decat de mine, atunci ar fi simplu. Mi-as dori sa fiu asa, pentru ca as reusi sa traiesc in prezent, fericit, multumit.

Ce ar trebui sa facem si cum? Cat de mult conteaza caracterul deja format si cat perseverenta?

Cred ca este bine atunci cand te poti pune pe tine pe primul pas. Cand nu-ti mai pasa de nimic si de nimeni.

Chiar daca nu faci asta tot timpul, ideal ar fi sa poti din cand in cand. Sa iti pese de tine suficient de mult incat spui “Stop!”, voi trai astazi gandindu-ma doar la mine.

Daca puteti face asta, spuneti-mi si mie. Astept sfaturile voastre in acest sens.