Cand este momentul potrivit pentru un azil de batrani?

Nu vrem sa ne gandim la momentul in care parintii sau bunicii nostri nu se vor mai putea descurca singuri, dar trebuie! Ce facem cand ajungem in situatia in care viata celor care ne-au crescut, depinde doar de noi?! Ii aducem la noi acasa, avem grija de ei, ii ducem la un azil de batrani?! Care este cea mai buna alegere?

Cu toate ca am inca parintii sanatosi si capabili sa aiba grija de ei, trebuie sa recunosc ca m-am gandit de multe ori ce voi face cand vor fi batrani.

Ce facem cu batranii nostri?

Fiecare are propria familie, un loc de munca si destul de putin timp liber. In momentul in care un parinte se imbolnaveste si nu se mai poate ingriji, ce faci?! Sa fie un azil de batrani solutia pentru situatiile de acest gen?!

Sunt foarte multe persoane in varsta care nu si-ar parasi propria casa, indiferent de consecinte. Chiar daca asta presupune sa fie singuri sau sa-si oblige familia sa faca multe sacrificii. Din acest motiv, trebuie sa discutam din timp ce isi doresc si ce vom face atunci cand nu se vor mai putea deplasa sau cand vor fi bolnavi.

Am observat ca in zilele noastre tot mai multe persoane in varsta merg la un azil de batrani din propria vointa. Chiar si daca nu sunt bolnavi sau neputinciosi. Acestia au realizat ca daca ar sta singuri ar fi mai nefericiti si isi doresc compania altor semeni de varsta lor. De asemenea, isi doresc sa nu stea in calea fericirii propriilor copii.

Sunt multe centre speciale pentru seniori care ofera standarde europene.

Fiecare azil de batrani ofera conditiile necesare pentru a-si trai ultimii ani din viata linistiti si fericiti. Medici specialisti, psihologi, diverse activitati, astfel incat fiecare sa simta ca face parte din societate, ca este util. In functie de caracterul, dorintele si necesitatile fiecaruia, dar si de bugetul disponibil.

Trebuie sa cautati din timp un azil de batrani care sa corespunda tuturor cerintelor voastre. Sa discutati cu familia, astfel incat toti membrii sa fie de acord cu decizia luata. Si de abia atunci cand considerati ca a venit momentul sa mergeti si sa luati decizia finala.

Sfatul meu este sa nu uitati ca aveti parintii acolo. Fiecare vizita este importanta. Cu toate ca ei sunt intr-un azil de batrani, asta nu inseamna ca nu pot fi vizitati si cautati la fel ca si cum ar fi in propria casa.

Pana la urma sunt tot ei, parintii nostri, oamenii care ne-au crescut si au avut grija atunci cand noi nu am putut!

sursa imaginii: http://bit.ly/2z65MX2