Multe boli ne pot fi fatale, important este sa avem grija de noi!

Sunt numeroase boli care ne pot ucide. Chiar si o banala gripa ne poate fi fatala. Trebuie sa constientizam ca avem cu totii slabiciuni. Nu suntem invincibili.

Din acest motiv este important sa avem grija de corpul nostru. Repet des acest lucru, pentru ca din pacate nu acordam importanta acestui aspect.

Asa cum scriam si mai sus, chiar si o banala gripa poate fi fatala pentru un organism slabit (sau pentru un sistem imunitar la pamant).

Pentru ca ma numar in aceasta categorie, a celor sensibili, trebuie sa fiu ceva mai atent atunci cand sunt in spatii inchise cu multi oameni in jur (chiar si cu putini).

Unele boli pot fi prevenite

Mai exact, port masca. De cativa ani sunt spaima paznicilor din magazine sau banci, pentru ca inca nu este “la moda” sa porti masca in zonele aglomerate.

Trec peste orice privire suspicioasa si ma gandesc la mine, pentru ca am o singura viata si fiecare om este responsabil sa o traiasca asa cum crede ca e mai bine.

Cele mai interesante (uneori amuzante) sunt reactiile copiilor, care nu sunt obisnuiti cu asa ceva. Acestora le-am putea explica ca este normal sa porti masca, pentru a preveni o boala.

Din pacate, de cele mai multe ori parintii ii informeaza ca “e bolnav, de asta poarta masca”. Si implicit li se furnizeaza eronat informatia ca mastile sunt purtate doar de oameni bolnavi.

Este important sa avem grija de noi

Dar, asa cum avem o viata si suntem responsabili cum o traim, asa si parintii sunt responsabili de modul in care isi cresc odraslele.

Asa ca sunt liberi sa le furnizeze orice informatie isi doresc si sa-si creasca copiii dupa bunul plac.

In legatura cu bolile care ne pot ucide. Ei bine, nu ne putem feri de orice si cu siguranta nu putem sa devenim paranoia.

Dar, putem sa avem un minim necesar de grija. Chiar si o apa si un sapun, o masca purtata cand e epidemie de ceva, ne pot ajuta.