Nimeni nu isi doreste sa fie bolnav, cu atat mai mult in Romania

Sa fii bolnav poate fi cea mai urata experienta din viata. Nu iti doresti acest lucru, nici in tara noastra, dar nici intr-o alta tara. Ideal ar fi sa traim sanatosi si fericiti pana la adanci batraneti.

Pentru ca acesta este secolul in care sa fii bolnav inca de la varste “fragede” este ceva normal, in jurul nostru avem cel putin o persoana care se lupta pentru propria sanatate. Si nu ma refer acum la bunicii sau parintii nostri, ci la prieteni cu varste apropiate de a noastra.

Este trist sa ii vezi pe cei dragi cum lupta pentru propria viata. Si mai trista este incertitudinea.

De multe ori nu suntem diagnosticati corect sau din timp si asta ne pune destul de mult viata in pericol. Daca suntem diagnosticati corect nu primim cel mai bun tratament. Si asa mai departe.

Cum alegem cel mai bun doctor si tratamentul eficient, este de multe ori (din nefericire) o chestiune de noroc.

Ce inseamna sa fii bolnav

Din experienta pe care am acumulat-o in ultimii ani de cand ma confrunt cu o boala autoimuna pot sa va spun doar sa nu va bazati doar pe ce va spune un medic.

Mergeti si la al doilea si la al treilea. Cititi tot ce gasiti despre boala pe care e posibil sa o aveti. Ascultati-va propriile instincte. Invatati sa va cunoasteti corpul.

Nu iti doresti in acele momente decat sa fii sigur ca poti face tot ce e mai bun pentru tine. Iti doresti sa traiesti cat mai mult si, pe cat posibil, sa nu fii o simpla “leguma”.

Stiu cum este sa iti fie frica ca poate maine totul se va schimba, in rau. Trebuie doar sa gasesti si sa incerci sa vezi partea pozitiva, in orice.

Ideal ar fi sa aveti si pe cineva drag alaturi. De tipul familie sau prieteni, chiar si un animal de companie ajuta.

sursa imaginii: http://bit.ly/2AR7vnU