Noul tip de poluare care afecteaza din ce in ce mai mult lumea!

Stim deja ca poluarea afecteaza calitatea vietii si poate contribui la o degradare prematura a planetei. Ceea ce nu stiam pana acum este faptul ca exista si poluare cu lumina. Hmm, sunt sigur ca sunteti la fel de curiosi ca si mine sa aflam mai multe despre acest subiect.

Din anul 2012 si pana in anul 2016, anual, a crescut cu cate 2,2 procente nivelul de iluminare artificiala a mediului extern. Poate voi considerati ca nu este important acest aspect, dar nu este chiar asa.

A aparut un nou tip de poluare, cel cu lumina!

Viata animalelor nocturne, a plantelor, a microorganismelor si chiar a omului este afectata de faptul ca ritmul se schimba. Dormim mai putin si acest aspect se va reflecta in problemele noastre de sanatate.

Acest luminat nocturn a crescut de cand becurile economice LED au devenit predominante, in fiecare sector. Nu trebuie sa intelegem gresit, poluarea nu este data de aceste becuri, ci de faptul ca planeta este mai luminata in general.

America, Asia si Africa sunt zonele in care iluminatul artificial a crescut considerabil. Noi, europenii, suntem in continuare ceva mai “puturosi” sau adepti ai “trecutului”. Avem doar cateva tari “problematice”, Italia, Olanda si Spania.

In alta ordine de idei, unul dintre preferatii mei, Elon Musk, reuseste sa ne surprinda din nou.

Acesta a reusit sa construiasca o baterie masiva de litiu-ion, Tesla Powerpack. Aceasta baterie se conecteaza la un parc de eoliene si va putea stoca energia pentru mii de case.

Partea frumoasa a acestei realizari este ca a fost un pariu.

Elon Musk a promis sa construiasca bateria gratuit, daca nu o va termina in 100 de zile. Si a reusit sa finalizeze inainte de termenul stabilit, care era data de 1 decembrie anul curent.

In Australia, problemele energetice exista, iar aceasta baterie ii va ajuta pe australieni sa lupte si cu diminuarea emisiilor de dioxid de carbon.

Informativ: Australia este in topul tarilor care produc gaze cu efect de sera.

sursa imaginii: http://bit.ly/2zQ7LDC