Noutati despre Roaming si Telekom Romania

Mai sunt circa 26 de ore pana cand Roamingul dispare din tara noastra. Mult asteptata data de 15 iunie 2017 si disparitia Roamingului din Uniunea Europeana si Spatiul Economic European (adica UE si SEE) este la doar o aruncatura de bat.

De acum inainte putem sa ne folosim minutele, mesajele si traficul de date/internet mobil oriunde in tarile aferente acestui plan ( cunoscut sub numele de “Roam like at Home” ).

Daca nu aveti deja un contract activ este timpul sa va negociati cat mai bine pentru a beneficia de toate avantajele acestei “unificari” a retelelor de telefonie mobila.

In alta ordine de idei, o stire de interes national este plecarea Telekom din Romania. In urma cu circa 3 ani (in 2014) acestia au cumparat Romtelecom si Cosmote Romania, grupul actionar majoritar fiind Deutsche Telekom (intermediar este grupul elen OTE).

Inca de anul trecut aparusera zvonuri in legatura cu faptul ca operatorul Telekom isi “face bagajele” si vrea sa se retraga din tara noastra. Principalul semn de intrebare a fost faptul ca reziliau pe cale amiabila chiar si contractele active.

S-ar parea ca Telekom Romania va fi preluata de catre cei de la Orange (partea de telefonie fixa – au deja parteneriat si il pastreaza) si de catre cei de la RDS&RCS/Digi Mobil (partea de telefonie mobila).

Probabil piata de telecomunicatii din Romania este deja impartita intre Orange, Vodafone si Digi Mobil, iar Telekom a avut de infruntat o batalie care ii depasea.

Ramane sa vedem care vor fi consecintele si cum ii va afecta/sau nu aceasta “plecare” pe clientii Telekom din tara noastra.

sursa imaginii: linkedIn.com