Nu ar trebui sa ne mire nicio stire despre Facebook, parerea mea!

In ultimii ani, Apple, Samsung, Microsoft, Amazon, au primit, “de bunavoie si nesilite de nimeni”, date despre utilizatorii Facebook.

Si sunt mult mai multe companii, din punctul meu de vedere.

Facebook a colaborat si colaboreaza cu marile companii

Adica nenicii de la faimoasa retea de socializare “trimeteau” (ca sa citez din “mintile luminate” ale tarii noastre) datele noastre personale si alte informatii “pretioase”, marilor companii.

Facebook stie cine suntem, ce varsta avem. Ne stie religia, orientarea sexuala, in ce partide credem, daca suntem casatoriti sau nu. Cam stie si ce ne place si la ce fel de evenimente mergem sau ce muzica ascultam.

Daca ne-am vedea “dosarul”, cred ca ne-ar speria putin cat de multe informatii are Facebook despre noi.

Ei bine, imagineaza-ti ca toate aceste informatii sunt arhivate, stocate, manipulate si folosite la nivel mondial.

Sunt centralizate de anumite companii, astfel incat acestea sa-si cunoasca mai bine “potentialii clienti” si sa le ofere ceea ce au nevoie.

Trebuie sa fim ancorati in realitate

Nu putem sti cu exactitate cat de mult suntem controlati, supravegheati, verificati. Aproape tot acest elan tehnologic presupune sa fim expusi, intr-o maniera sau alta.

Daca lasam sa se ajunga aici depinde doar de noi. Nu ne obliga nimeni sa avem telefon inteligent, laptop, conexiune la internet. Putem in continuare sa ne traim viata departe de mediul online si nu numai.

Este alegerea noastra.

Daca totusi am intrat in acest joc, trebuie sa acceptam ca nu va exista corectitudine si ca ne-am asumat riscul.

Nu vom avea intimitate, chiar daca suntem “incredintati” ca aceasta exista.

Tot ce putem face este sa nu parem surprinsi cand citim astfel de titluri. Controlul omenirii a fost facut inca din cele mai vechi timpuri, de anumite grupuri de oameni.

Fie ca s-a numit crestinism, fie ca s-a numit dictatura, democratie sau libertate de exprimare. Sub orice forma suntem controlati.

Nu stiu in ce masura este ceva rau. Oricum nu putem schimba nimic. Doar daca suntem o parte din acei oameni. Cum ar fi?!

sursa imaginii: https://bit.ly/2JmtNOZ