Nunti, costume, nasturi, traditii, reguli. Cati nasturi ai la costum?

Daca ati citit ultimele articole, probabil ati descoperit ca am participat la 2 evenimente in iunie si iulie. Adica la 2 nunti.

Pentru cei mai multi dintre voi o nunta nu este ceva iesit din comun, dar pentru noi este. De ce?

Pentru ca am ales sa mergem doar la nuntile celor dragi noua, apropiati. Iar acestea sunt destul de putine.

Am ajuns de tineri la concluzia ca viata este scurta si grea, iar atat eu, cat si M. am hotarat sa nu facem lucruri pe care sa le regretam dupa.

Motiv pentru care si la nunta noastra am avut doar cateva persoane dragi noua invitate. Vreo 200 asa, dar asta e alta poveste.

Nunti, costume si nasturi. Ce au in comun?

Sa revin la ideea mea. La cele 2 nunti la care am participat, ambele ale aceluiasi cuplu, si anume prietena cea mai buna a lui M., am fost nasi.

Adica am stat la masa cu mirii si in spatele lor la altar, asta a fost singurul lucru deosebit, ceea ce ne-a si bucurat nespus.

Ne plac nuntile in care traditiile respectate sunt cele ale bunului simt si gust.

La prima nunta am avut un costum cu 2 nasturi. Am realizat cat de bine se vad pozele in care doar un nasture e inchis si mi-am amintit ca e si un cod estetic asta. Sa ai doar un nasture inchis, in cazul in care ai doi.

Daca ai trei nasturi atunci il poti inchide pe cel din mijloc si pe cel de sus, cel de jos ramanand deschis tot timpul. Daca ai doar un nasture la costum, atunci e simplu.

Cum a aparut aceasta moda?

Dar de unde este aceasta regula. Cautand “misterul” pe faimosul nostru Google, ma gandeam ca sigur vreun grasun a facut acest cod.

Mare mi-a fost surprinderea sa realizez ca am dreptate. Aceasta regula a aparut in timpul domniei lui Eduard al VII-lea in Regatul Unit (intre anii 1901-1910).

Asa cum va imaginati, acest rege era deranjat de burtica si pentru ca purtarea costumului devenise un “must”, se descheia la nasturele de jos.

Barbatii de la curte faceau acelasi lucru, din respect pentru rege si uite asa … s-a creat un “trend”.

sursa imaginii: https://bit.ly/2LXB1NS